Datum: 21/08/2015 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Stayen
Limburg zet zich schrap voor de eerste derby in vier jaar
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties

STVV en Racing Genk openen speeldag 5

Limburg zet zich schrap voor de eerste derby in vier jaar
Foto: © photonews

Na drie seizoenen zonder burenstrijd is het eindelijk weer zover. STVV en Racing Genk kruisen vanavond in de Limburgse derby de degens met de leidersplaats als inzet.

Met elk zeven punten op de teller kan de eerste winnaar van speeldag 5 KV Oostende bijbenen aan de kop van de rangschikking.

STVV liep vorige week bij de landskampioen tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. Bovendien zagen de Kanaries Edmilson uitvallen met gekneusde ribben.

Vanavond kan de Braziliaanse Belg spelen, maar Yannick Ferrera twijfelt. "Die van Genk willen zijn ribben breken", is de Truiense T1 op zijn qui-vive. Ook de inzetbaarheid van Yohan Boli (hamstrings) blijft een vraagteken.

Bij Racing Genk moet eveneens een sterkhouder de derby aan zich laten voorbijgaan. Igor de Camargo is out met een heupblessure. Wellicht wordt de jonge Enes Ünal zijn vervanger.

"De match tegen STVV is voor Enes een groot examen", liet Peter Maes in aanloop optekenen. "Ook Cavric, die aan de mentale rehabilitatie bezig is, is een optie."

Wie wordt de eerste winnaar van speeldag 5?

Ziet u STVV het laken naar zich toetrekken in de Liburgse derby? Dan levert een gokje van 60 euro bij UNIBET u 204 euro op. Hebt u meer vertrouwen in Racing Genk? Dan kan u met een poging voor hetzelfde bedrag 129 euro bijschrijven op uw bankrekening.

Voetbalkrant.com zet u alvast op weg met een gratis wedtegoed via deze LINK.

Meer nieuws