Reactie Buyens beseft na zware derbynederlaag: "We moeten naar onszelf kijken"

Robby Morren
Robby Morren
| 13 reacties
Buyens beseft na zware derbynederlaag: "We moeten naar onszelf kijken"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk ging met zware 3-1 cijfers onderuit in de Limburgse derby. Pijnlijk en Yoni Buyens vindt dat de spelersgroep de hand in eigen boezem moet steken.

Door Robby Morren

"We zijn vrijdagavond drie keer door STVV gepakt op de counter. We wisten dat ze daarop gevaarlijk waren en toch slikten we drie doelpunten op die manier. We moeten naar onszelf kijken", klinkt het vol ongeloof bij Buyens.

"We begonnen goed, maar slikten dan toch snel een tegengoal. Die 2-0 viel al vroeg in de tweede helft en dat heeft ons dood gedaan. We hebben weinig antwoord kunnen bieden."

Zaalvoetbal

Bij STVV lopen met Dompé en Edmilson twee hele snelle jongens rond die de match kunnen beslissen met een individuele actie. "Zij vormden een constante dreiging. Het is ook heel verschillend om op kunstgras te spelen. Het leunt meer aan bij zaalvoetbal en STVV kiest daar de jongens voor."

Strafschop

En toch had het volgens Buyens anders kunnen lopen als de ref in de eerste helft een strafschop had gefloten na een fout op Buffel. Van de Velde haalde echter het gele karton boven voor de aanvoerder van Genk.

"Volgens mij was dat wel een penalty", oordeelt Buyens. "Thomas zet goed het blok en de speler raakte zijn been."


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties