Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Luminus Arena
Genk met twee gezichten, maar Bailey trekt hen over de streep met mooie assists

Genk won met 2-0 van Westerlo na een zwakke eerste helft

Genk miskeek zich in de eerste helft serieus op Westerlo. De Kemphanen kwamen strijden en daar waren de Limburgers blijkbaar niet op ingesteld. Peter Maes pompte het er tijdens de rust wel in. En met succes!

"Genk speelt mooi voetbal" en "Genk is niet beloond geweest voor het geleverde spel". Het waren maar een paar van de opmerkingen die de laatste weken te horen waren. Dan zou een wedstrijd tegen Westerlo wel eens goed kunnen zijn om het vertrouwen op te krikken. De Kemphanen hadden tijdens de midweek nog een 5-0 om de oren gehad van Club Brugge en dat zou er wel inhangen.

Indrukwekkende Hyland

Maar kijk, Westerlo was de betere ploeg in de Luminus Arena. Het eerste halfuur stond Vanlangendonck te koekeloeren van buiten zijn zestien. Die luxe had hij dit seizoen nog - tja - nooit. Gemiddeld moet hij wel een viertal reddingen per helft doen. Westerlo drukte Genk zowaar op de eigen helft terug. En had ook de beste kans nadat Heylen een vrije trap net niet schuin genoeg kopte.

Pozuelo scoorde na een goeie assist van Bailey.

Een indrukwekkende Hyland en kompanen Heylen en Annys hielden op het middenveld alles onder controle. Ndidi kon het allemaal niet belopen, want op papier stonden Heylen en Annys rechts en links, maar in praktijk speelden ze naast Hyland. Nastic had dan weer de nodige moeite om de steeds naar rechts uitwijkende Ganvoula te bespelen.

Branie van die jonge Jamaicaan

Reeds de eerste helft waren er fluitjes te horen van het publiek. Maar ineens moest Vanlangendonck toch aan de slag. Bailey kreeg een vrije trap en trapte die laag op doel en in de herneming was daar Ndidi, maar twee keer ging de doelman razendsnel naar de grond. Vijf goeie Limburgse minuten volgden, maar ruim onvoldoende dus.

Genk kwam anders - zou Maes daar even aan de boom geschud hebben? - uit de kleedkamer. Karelis had al gauw een dot van een kans, maar schoot voorlangs. De aanvalsgolven bleven nu wel rollen. En het surplus aan kwaliteit kwam bovendrijven.

Bailey tekende voor twee assists.

Bailey pakte uit met een hakje en speelde zo Pozuelo volledig vrij. De Spanjaard kon kijken, aanleggen en... scoren. Met dank aan de branie van die jonge Jamaicaan. En de 2-0 volgde vrij snel. Weer een schitterende actie vertrekkend bij Buffel, terug naar Pozuelo, voorzet, schot/assist Bailey en Karelis die binnenduwde. Heel de verdediging met vier baltoetsen op een hoopje gespeeld. Bailey vergat wel zelf de kroon op het werk te zetten.

En bijna brak het Genk nog zuur op, want tien minuten voor tijd scoorde Molenberghs de aansluitingstreffer na een goeie actie van Apau. Het werd zelfs nog spannend, want Westerlo kreeg nog een hoop stilstaande fases. Het bleef echter bij 2-1, maar makkelijk had Genk het zeker niet.