Reactie Peter Maes deed het eens op een andere manier tijdens de rust

Peter Maes deed het eens op een andere manier tijdens de rust
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk speelde een dramatische eerste helft. Bijna op elke bal kwamen ze als tweede aan en ze werden op de eigen helft weggedrukt door Westerlo, de laatste in de stand. Maar Peter Maes haalde eens niet de hakbijl boven.

Want wij die dachten dat de coach tijdens de rust nogal te keer zou gegaan zijn. "Nee, ik ben niet boos geworden", zei Maes verrassend. "Waarom? Omdat ik niet dacht dat het ging helpen. Westerlo zat gewoon goed in de match. Wij konden niet genoeg tempo ontwikkelen."

Maes had zijn spelers nochtans gewaarschuwd voor de manier van spelen van de Kemphanen. "We wisten van die ruit op het middenveld en waar de ruimte dan zou liggen. Maar dan moet je wel lopen en daar hadden we het moeilijk mee in de eerste helft. Die eerste goal was echt een verlossing."

"Maar daarna waren we weer te speels. We wilden het te fijn doen. En na de 2-0 geven we Westerlo de kans om terug in de match te komen. Tijdens de rust heb ik gewoon gezegd dat het tempo omhoog moest en dat we een doelpunt nodig hadden. Het heeft ook precies geholpen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties