Datum: 29/10/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Luminus Arena
Maes en Genk verloochenen hun filosofie niet: "We zijn een weg ingeslagen en blijven die volgen"

Peter Maes en Genk ontmoeten Westerlo vanavond

Maes en Genk verloochenen hun filosofie niet: "We zijn een weg ingeslagen en blijven die volgen"

Na drie matchen met zeven punten pakte Jacky Mathijssen een 2 op 9 - weliswaar tegen grote ploegen - en moet hij vanavond bijna gaan stunten in de Luminus Arena om onderaan weer weg te geraken. Maar ook Genk heeft de punten nodig.

Wel goed nieuws: rode jongens Ganvoula en Hyland zijn vanavond nog inzetbaar. En Annys en Van Hout zitten ook weer in de selectie van Mathijssen. Genk speelt bijwijlen mooi voetbal, maar de punten blijven achter. Vorige speeldag verloren ze nog tegen Charleroi en een achtste plaats strookt niet met de ambities.

Peter Maes is daarvan doordrongen. "In onze competitie kan iedereen van iedereen winnen en punten afpakken voor de winterstop," vertelde Maes op zijn persbabbel. "Dan mag je een team zijn met een goede balcirculatie en veel balbezit, het gaat nog altijd om het resultaat. Wij moeten door de heel drukke periode proberen aan te klampen voor de top zes."

Mathijssen hoopt toch weer punten te pakken, want Westerlo zit weer in de kelder.

Keihard werken

"De bal heeft niet altijd in ons voordeel gerold. Wij zijn een bepaalde weg ingeslagen en die zullen wij blijven volgen. De manier waarop we punten moeten pakken is in eerste instantie goed voetbal brengen. En daar schort het niet aan. Wij moeten dezelfde intensiteit en kwaliteit blijven brengen en stelselmatig zoeken naar het rendement. De rest volgt dan vanzelf, want deze groep werkt echt wel keihard."

Gokje op de Kemphanen? Dat zou u wel eens heel wat kunnen opleveren, want als de troepen van Jacky kunnen stunten ontvant u uw inzet maal 9 (!). Bij UNIBET kan u nog steeds uw gratis welkomsbonus ophalen en aan de slag gaan!

Meer nieuws