Datum: 27/11/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Lotto Park
Weiler weer wat steviger in zadel na het uitdelen van serieuze uppercut met zeven goals
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht haalt uit en wint met 7-0 tegen Moeskroen

Weiler weer wat steviger in zadel na het uitdelen van serieuze uppercut met zeven goals
Foto: © photonews

De spelers van Anderlecht hebben hun trainer een serieus cadeautje gegeven. In een periode van crisis legden ze er tegen Moeskroen maar liefst zeven in. En het hadden gemakkelijk dubbele cijfers kunnen zijn. De stoel van Weiler staat weer iets stabieler.

Anderlecht speelde als laatste dit weekend en had gezien dat er in de andere zondagmatchen ook al redelijk wat doelpunten gevallen waren. 'Daar moeten we aan meedoen' moeten ze in het Astridpark gedacht hebben. Ondanks alle kritiek door de moeilijke voetballende periode waar ze inzitten, werd het een makkie tegen Moeskroen.

Bruno bedankt Weiler

Bruno behield na zijn goeie invalbeurt in Qabala het vertrouwen en gaf zijn coach ook het nodige rendement terug. Want al na twee minuten had hij een assist voor Teodorczyk op zijn naam staan. En het grootste deel van het werk werd ook door hem gedaan, al kreeg hij wel wat hulp van de buitengewoon middelmatige verdediging van Les Hurlus. Teodorczyk moest aan de tweede paal simpel binnenknikken. Een man die al 11 keer scoorde, mocht ook nooit zo vrij staan.

En de Henegouwse afweer zag alle sterren van het firmament. Op links zagen ze Hanni en Obradovic slag om slinger de zestien binnendringen en op rechts kon Bruno het gerust alleen af en moest Spajic zich niet al te veel aantrekken van het offensieve werk. Bruno gaf even later zijn tweede assist, deze keer aan Hanni die hard afwerkte.

Vel van de coach nog niet gered

Op het halfuur stond de 4-0 al op het bord. Hubert duwde nog een voorzet van Hanni in eigen doel en zelfs Stanciu had eens een goed schot in huis voor de vierde van de avond. Iedereen kon rustig zijn pintje opdrinken, want er kwam geen enkele reactie van de bezoekers. Dat er geen forfaitscore bij de rust op het bord stond, was enkel te wijten aan het feit dat Anderlecht nog met heel wat kansen morste.

Er zit kwaliteit in de groep van Anderlecht en soms komt het er ook uit, maar het is dat het allemaal nog te wisselvallig is. Deze ruime zege vraagt dan ook om bevestiging in Charleroi. We gaan immers nog niet schrijven dat het vel van Weiler gered is nu. Daarvoor heeft hij voor Nieuwjaar nog te veel cruciale opdrachten.

Messias Najar

En het werd een goednieuwsshow voor paars-wit. Weiler kon het zich immers permitteren om Andy Najar nog voor het uur te laten invallen. En die kreeg een applaus zoals we het nog niet veel hoorden in het Astridpark. De Hondurees maakte zijn wederoptreden na zeven maanden blessureleed en hoe hij ontvangen werd, leek alsof de messias gearriveerd was.

Anderlecht hield het echter kalm in de tweede helft. Bruno (met een schitterende stift op de deklat), Teodorczyk (na een niet te missen pass van Bruno) en Tielemans hadden de score nog veel verder kunnen opdrijven, maar blijkbaar hadden ze eerst toch wat medelijden. Maar in de slotfase ging het nog als een tierelier. Tielemans zette de forfaitcijfers nog op het bord vanop de stip en Spajic maakte er 6-0 van na een hoekschop. En uitblinker Bruno pikte ook nog zijn goal mee. Het hadden evengoed dubbele cijfers kunnen zijn...

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' 6
Spajic Uros 90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou 56' 6
Nuytinck Bram 90' 6
Obradovic Ivan A 90' 7
Tielemans YouriA 90' 7
Stanciu Nicolae Claudiu 74' 8
Dendoncker Leander 90' 7
Bruno MassimoA A 90' 9
Teodorczyk Łukasz 67' 6
Hanni Sofiane 90' 8
  Bank G Beoordeel
Najar Rodriguez Andy Aryel 34' 6
Capel Trinidad Diego 23' 5
Acheampong Frank Opoku 16' 6
Faes Wout -  
Roef Davy -  
Kabasele Nathan -  
Sowah Emmanuel -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Delac Matej  90' -
Nkaka Aristote 90' -
Simic Stefan 90' -
Peyre Thibault 90' -
Gulan Nikola 82' -
Essikal Karim 90' -
Stojanovic Luka 90' -
Hubert David   90' -
Feruz Islam 64' -
Diedhiou Aristide Simon Pierre 64' -
Trezeguet 90' -
  Bank G Beoordeel
Olinga Fabrice 26' -
Viola Valentín Nicolás 26' -
Mohamed Dimitri 8'  
Neves Melvin -  
Manea Cristian Marian -  
Markovic Filip -  
De Boeck Glen -  
Defourny Théo -  
Silva Vagner -  
Huyghebaert Jeremy -  
Herbeleef Anderlecht - Moeskroen