Datum: 27/11/2016 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Gent trakteert fans op galamiddag en speelt Kortrijk van de mat
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties

Kortrijk kwam er in de Ghelamco Arena niet aan te pas

Gent trakteert fans op galamiddag en speelt Kortrijk van de mat
Foto: © photonews

AA Gent heeft het publiek verwend tegen KV Kortrijk. Met 3-0 werden de makke Kerels terug naar Kortrijk gestuurd. Voor Gent al de achtste thuiszege op evenveel competitiewedstrijden.

Vanhaezebrouck bracht tegen zijn ex-club Rami Gershon terug in de ploeg, het was exact een maand geleden dat hij zijn laatste optreden maakte. Asare schoof daardoor naar de linkerflank en Simon ging naar de bank. Daar zat ook nog steeds Dejaegere, die Milicevic en Matton alweer voor zich moest dulden.

Het bleken goeie keuzes van Hein. Net als ook Perbet alleen in de spits goed uitdraaide. De Fransman was steeds aanspeelbaar, kaatste goed en hield de vaart erin. Na een rustige eerste tien minuten duwde Gent het gaspedaal een eerste keer in. Het regende hoekschoppen, maar het was een goeie actie over Milicevic die de nul van het bord haalde.

Perbet lag zelf aan de basis en werkte de gemeten lage voorzet van de Bosniër af met een glijpartij in doel. De zesde al voor de Franse spits die nu definitief zijn draai lijkt te vinden bij Gent. Nog één Oscar voor die eerste helft: Renato Neto. De Braziliaan herpakte zich na zijn wisselvallige pot in Moeskroen en verstuurde de ene prachtbal na de andere.

Perbet zou overigens nog eens scoren, alweer na een 24 karaats-voorzet van Milicevic, maar werd afgevlagd voor wat enkele centimeter buitenspel bleken. En Kortrijk? Daar gaan we zo weinig mogelijk inkt aan verspillen. Het was overal de mindere van AA Gent en toonde alweer een bleek gezicht op verplaatsing.

Huilen met de pet op bij Kortrijk

Na de rust kwam er geen beterschap. Kage ergerde zich aan alles en iedereen en liet balletjes onder de voet schieten alsof het een lieve lust was. Kaminski knalde uittrappen over de zijlijn, maar het grootste voorbeeld was toch een actie van Métanire.

Gebukt onder de hoge druk van Gent dook de rechtsback het strafschopgebied in, het zijne, en ging er vervolgens bij liggen. Neto kon zijn goeie match daardoor bekronen met zijn vierde doelpunt in competitie.

Gent kon beginnen wisselen en twee invallers waren nog aan het feest. Dejaegere speelde makkelijk Saief vrij na een goeie actie waarin opnieuw Perbet betrokken was en die tikte simpel in doel. 3-0 en Gent ging op zoek naar een vierde. Kortrijk snakte allang naar het eindsignaal.

Gentse publiek aan het feest

Die vierde bleef uiteindelijk uit, maar Gent won het publiek, na wat gemor de voorbije wedstrijden, helemaal terug. Thoelen, die nog een beetje in de clinch ging met de eigen fans op donderdag, kreeg haast een staande ovatie bij elke ingreep.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent
  Speler G Beoordeel
Thoelen Yannick 90' -
Mitrovic Stefan 90' -
Gershon Rami 90' -
Nielsen Lasse 90' -
Foket Thomas 90' -
Van der Bruggen Hannes 90' -
Neto RenatoA 90' -
Asare Nana 82' -
Milicevic Danijel 69' -
Matton Thomas 79' -
Perbet JérémyA 90' -
  Bank G Beoordeel
Dejaegere Brecht 21' -
Simon Moses Daddy-Ajala 11' -
Saief KennyA 8'  
KV Kortrijk KV Kortrijk
  Speler G Beoordeel
Lucas Dimitri 90' -
Kaminski Thomas 90' -
Métanire Romain 90' -
Gigot Samuel   90' -
Goutas Dimitrios 90' -
Reis Graça João Carlos 90' -
De Mets Gertjan 90' -
Rolland Elohim 90' -
Kage Hervé 78' -
De Smet Stijn 69' -
Ouali Idir 90' -
Saadi Idriss 84' -
  Bank G Beoordeel
Totovytsky Andriy 21' -
D'Haene Kristof 12' -
Papazoglou Sakis 6'  
Herbeleef KAA Gent - KV Kortrijk

Vooraf