Belfodil trekt zich een eerste keer goed op gang, maar geeft dan een compleet foute pass!
We krijgen een uitgebreide studieronde. Het is wel duidelijk dat Zulte Waregem zich absoluut niet wil ingraven.
De eerste hoekschop van de partij is voor Standard.
9
Mbenza legt breed tot bij Fai die uithaalt. Het eerste echte schot van de match, maar de bal vliegt wel in de tribune.
13
Zulte Waregem krijgt geen penalty
Aiai, Lambrechts fluit geen strafschop voor Zulte Waregem en dat lijkt ons toch vreemd. Leye kan alleen op doelman Hubert afgaan en wordt dan in de zestien toch gehaakt door Fiore?
17
De bezoekers zoeken toch nadrukkelijk een doelpunt. Ditmaal gaat Cordaro neer in de zestien na een duel met Fiore, maar dit leek ons geen strafschop en dus een juiste beslissing van de ref.
20
Cissé nu geblesseerd tegen de mat. De duels zijn best wel pittig.
21

23
 Rode kaart voor Soualiho Meite
Tja, Zulte Waregem moet met 10 verder. Meité pakt onmiddellijk rood na een te drieste tackle op Fai.
26
 Gele kaart voor Davy De fauw

27

Goal
Doelpunt van Alexander Scholz (Edmilson)
Goal! Scholz brengt Standard op voorsprong! Hij kopt de bal voorbij Steppe. De doelman gaat hier toch in de fout.
29
Zulte Waregem was best goed begonnen, maar die rode kaart en dan die tegengoal maken het nu wel heel moeilijk.
31
Prima strakke voorzet van Fioré vanop links en daar is een heel goede tussenkomst van Steppe nodig.
36
Orlando Sa duikt op voor Steppe en gaat dan neer in de grote rechthoek na duel met de doelman. Iedereen wil een penalty, maar de ref heeft er geen gezien.
39
De competitieleider heeft nu toch flinke klappen geïncasseerd en komt er nog maar moeilijk uit.
40
Belfodil kan koppen, maar het leer gaat toch redelijk ver over. Misschien had hij beter gelaten voor Sa.
44

45
Nog twee grote kansen voor Zulte Waregem op slag van rust: eerst een prima voorzet van Leye en dan een kopbal van Baudry net naast.
45
 Gele kaart voor Konstantinos Laifis

45+1
We hebben tijdens de rust herhalingen kunnen bekijken. Daaruit blijkt dat de rode kaart voor Meite ronduit lachwekkend is en dat de ref best wel een strafschop voor de fout van Fiore op Leye had kunnen fluiten.

Scheidsrechter
Rust
Standard - Zulte Waregem: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
18:47
Standard de rust in met voorsprong
Na rood voor Meite klom Standard snel op voorsprong en mag het met 1-0 gaan rusten.
46
Standard versiert een eerste corner in de tweede helft.
48
Mbenza zet voor en Baudry moet al een tweede corner toestaan.
49
Vrije trap voor Standard op een hele mooie plek, enkele meters voor de grote rechthoek.
50
Oei, Belfodil! Wat doe je daar? Weg is de kans.
50
Hamalainen moet een poging van Belfodil afblokken. Nieuwe corner.
52
Belfodil komt enkele haren tekort om de 2-0 binnen te koppen. Het is een echte belegering.
53
Vervangen Alessandro Cordaro
Ingevallen Obbi Oularé

54
Net op het moment dat Fai wil trappen, grijpt Lerager in dat is nodig.
54
Belfodil en Trebel zijn nu dicht bij de 2-0, maar het is telkens net niet.
55
Standard belegert het doel van Zulte Waregem
Standard heeft op enkele minuten al een pak kansen verzameld. Zij hadden de 2-0 moeten scoren.
57
Derijck geeft een ferme duw aan Edmilson, maar de ref wijst niet naar de stip.
60
We krijgen de zoveelste hoekschop voor Standard.
61
Wat een misser van Oulare
Trebel wil de bal achteruit leggen, maar doet dat veel te kort. Oulare kan alleen op doelman Hubert afgaan en duwt de bal dan te ver. Wat een onvoorstelbare misser van de spits!
62
Vervangen Orlando Sá
Ingevallen Renaud Emond

64
Een goede kopbal van Oulare nu op voorzet van Leye, maar tegen Fiore.
65

Goal
Doelpunt van Obbi Oularé (Onur Kaya)
Goal! Oulare doet het nu wel heel goed. Hij kopt de voorzet in de verste hoek binnen!
67
Onvoorstelbaar toch wel dat Standard hier gelijk laat maken.
71

Goal
Doelpunt van Ishak Belfodil (Collins Fai)
Goal! Belfodil springt hoger dan De fauw en kopt prima binnen!
71

Goal

76
Edmilson haalt de achterlijn en legt terug. Steppe redt met het been.
77

Goal
Doelpunt van Renaud Emond (Ishak Belfodil)
Goal! Emond kan de prima voorzet van Belfodil vrij simpel voorbij Steppe binnen duwen. Nu is de match wel gespeeld.
78
Vervangen Christophe Lepoint
Ingevallen Sander Coopman

79
Leye duikt op voor Hubert,maar de Luikse goalie redt!
81

Goal
Doelpunt van Edmilson (Ishak Belfodil)
Een geweldig doelpunt van Standard. De actie en voorzet van Belfodil zijn perfect, de afwerking van Edmilson oogstrelend.