Spelers krijgen raad van Dury, maar reageren toch heftig op rood Meïté: "We zijn bestolen, ze zouden Lambrechts moeten schorsen!"
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 43 reacties

Spelers Zulte Waregem reageren heftig na match waarin Eric Lambrechts hoofdrol speelde

Spelers krijgen raad van Dury, maar reageren toch heftig op rood Meïté: "We zijn bestolen, ze zouden Lambrechts moeten schorsen!"
Foto: © photonews

Hét moment van de wedstrijd in Standard - Zulte Waregem? Dat was misschien wel de rode kaart voor Soualiho Meïté na een 25-tal minuten. Onbegrijpelijk was het woord dat achteraf vaak te horen was. "Hij heeft de match kapotgemaakt."

Soualiho Meïté was er achteraf het hart van in en vond het jammer dat een op papier leuke match door de ref werd kapotgemaakt. Francky Dury gaf aan zijn spelers de goede raad niet al te veel over de fase te zeggen, maar de spelers waren er toch niet goed van. "Hij heeft de match kapotgefloten", klonk het bij menig speler.

"We zijn gefrustreerd", aldus Christophe Lepoint. "Niet enkel door de penaltyfases, maar vooral door de rode kaart voor 'Sou'. Het is enerverend, temeer omdat we ook in Genk al verloren nadat er geen rood viel voor Colley na een fase met Cordaro. Dit doet gewoon bijzonder hard pijn."

"We hadden de match in handen tot en met de rode kaart", besefte ook Davy De fauw. "De ref gaf aan dat het met twee voeten vooruit was, maar hij zal toch wel eens de beelden moeten bekijken." Dat deed de ref overigens al, waarna hij zijn fout toegaf. "Ach, iedereen doet zijn werk zeker?"

Even voordien had Onur Kaya ook al zijn mening gegeven: "De rode kaart deed de wedstrijd dood. We zijn bestolen. Of Meïté nu gaat geschorst worden? Laat ons hopen van niet, dan kunnen ze beter de scheidsrechter gewoon schorsen. Dit is erg zuur, want we hadden de wedstrijd in handen de eerste 25 minuten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties