Datum: 18/12/2016 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Luminus Arena
Genk en Standard zorgen voor spektakel, Boucaut fluit strafschop niet
Robby Morren Diederik Geypen
Robby Morren en Diederik Geypen vanuit Genk
| 0 reacties

Genk en Standard spelen gelijk

Genk en Standard zorgen voor spektakel, Boucaut fluit strafschop niet
Foto: © photonews

Genk en Standard hebben zondagmiddag voor spektakel gezorgd in de Luminus Arena. De strijd tussen de twee rivalen eindigde op 2-2 nadat Boucaut Genk een zuivere strafschop onthield.

Aleksandar Jankovic moest sleutelen voor deze topper. Hij kon geen beroep doen op Scholz en Enoh, Trebel geraakte wel tijdig fit. Er waren basisplaatsen voor Cissé, Goreux en Kosanovic. Bij Genk nam Dewaest de plek in van Brabec, Samatta mocht samen met Karelis starten.

Wat een spektakel in de Luminus Arena. Om duimen en vingers af te likken! Twee ploegen die van in het begin de kaart van de aanval trokken en behoorlijk wat ruimte lieten. Genk kende een droomstart toen Colley het leer al na 3 minuten op voorzet van Bailey aan de eerste paal binnen kopte.

Colley kopt Genk op voorsprong

De Limburgers bleven op de gaspedaal drukken en een tweede goal hing in de lucht, maar de jongens van Peter Maes verdedigden te slap en gaven de geweldige uitgangspositie heel snel weer uit handen. Sa mocht na een kwartier de gelijkmaker helemaal vrij voorbij Bizot koppen. Hij had nog tijd om de krant te lezen vooraleer hij een hoek uitkoos.

Een tiental minuten later kozen de voetbalgoden de kant van de Rouches. Belfodil besloot op de lat, de bal botste op doelman Bizot en kwam zo terug in de voeten van Belfodil die dit keer niet meer miste. Standard had de scheve situatie helemaal rechtgetrokken.

Orlando Sa kopt de gelijkmaker binnen

Ondertussen verveelden de supporters zich geen seconde. Er waren nog prima schoten van Trebel en Kosanovic die op vuisten van Bizot strandden en aan de overkant waren er prima mogelijkheden voor Samatta en Karelis.

Domme actie Mbenza

Standard had de zaken uitstekend onder controle, tot Mbenza ongelooflijk dom reageerde. Hij gaf een forse duw in de zij van Trossard zonder dat de bal in de buurt was en onder het oog van ref Boucaut. Die haalde het rode karton uit de achterzak. Tot dan waren de beste kansen in de tweede periode voor de Rouches via Edmilson en Mbenza.

Tegen een man minder slaagde Genk er wel in kansen af te dwingen. Hubert had nog twee geweldige parades in huis op een kopbal van Dewaest en een omhaal van Karelis, maar moest zich toch gewonnen op een kopbal van Samatta.

Zuivere strafschop niet gefloten

Met nog een kwartier op de klok, drukte Genk door en de Luminus Arena ontplofte toen Karelis in de zestien onderuit werd gehaald Kosanovic. Zijn steunbeen werd duidelijk geraakt, maar Boucaut zag het blijkbaar anders. Waar blijft de videoref?

Genk drukte nog minutenlang en Colley miste een niet te missen kans, maar Standard hield stand. Geen van beide ploegen schiet veel op met een gelijkspel en zo blijft vooral voor Genk play-off 1 heel veraf.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 5
Castagne Timothy 90' 5
Dewaest Sebastien 90' 6
Colley Omar 90' 6
Walsh Sandy 67' 8
Bailey Leon A 90' 5
Ndidi Onyinye Wilfred   90' 6
Pozuelo Melero Alejandro 90' 5
Trossard Leandro 73' 4
Karelis Nikolaos 90' 5
Samatta Mbwana Ally  90' 6
  Bank G Beoordeel
Uronen Jere A 23' 5
Buffel Thomas 17' 5
Sabak Paolo -  
Heynen Bryan -  
Susic Tino -  
Brabec Jakub -  
Wouters Dries -  
Jackers Nordin -  
Kumordzi Bernard Yao -  

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Hubert Guillaume 90' -
Goreux Réginal   90' -
Kosanovic Milos 90' -
Laifis Konstantinos 90' -
Echiejile Elderson Uwa 90' -
Cisse Ibrahima 90' -
Trebel Adrien   90' -
Edmilson A   81' -
Belfodil Ishak 90' -
Raman Benito 39' -
Sá Orlando   65' -
  Bank G Beoordeel
Mbenza Isaac   51' -
Dompé Jean-Luc 25' -
Fiore Corentin 9'  
Gillet Jean-François -  
Emond Renaud -  
Miya Faruk -  
Lavalée Dimitri -  
Herbeleef KRC Genk - Standard

Vooraf