Reactie Maes weet wat er misliep: "Te veel met het hart gespeeld"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 1 reacties
Maes weet wat er misliep: "Te veel met het hart gespeeld"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk gaf een vroege voorsprong uit handen tegen Standard en moest na 90 minuten vrede nemen met een gelijkspel. Peter Maes sakkerde op de ref die geen strafschop floot na een fout op Karelis.

"We kwamen al snel op voorsprong en op dat moment hebben we te veel met het hart gespeeld. Het eerste kwartier waren wij oppermachtig en voelden we dat we Standard onder druk konden zetten. Toen hebben we te veel ruimte weggegeven."

Ruimte waar Standard dankbaar gebruik van maakte en op een 1-2 voorsprong klom. "Dat was een enorme opdoffer", geeft de coach toe. "De kopjes hingen naar beneden in de kleedkamer. We hadden het heel moeilijk in het begin van de tweede helft, maar na die rode kaart nam het geloof toch weer toe."

De scheidsrechter nam zijn verantwoordelijkheid niet

"Met de inbreng van Uronen en Buffel konden we ballen via de flanken brengen." Samatta scoorde de 2-2 en de bal had op de stip gemoeten na een fout op Karelis. "Er was duidelijk contact in die fase. De scheidsrechter nam zijn verantwoordelijkheid niet", vond Maes.

En zo blijft play-off 1 een heel moeilijk verhaal voor KRC Genk. "We hebben een doel voor onze laatste 3 wedstrijden voor de winterstop. We hebben niet verloren en de jongens hebben geknokt voor dit gelijkspel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties