Datum: 17/09/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Het Kuipje
Sterke Trezeguet knalt debuut Mathijssen bij Westerlo aan flarden
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Westerlo
| 0 reacties

Moeskroen haalt het bij tienkoppig Westerlo met 1-3

Sterke Trezeguet knalt debuut Mathijssen bij Westerlo aan flarden
Foto: © photonews

Een debuut in mineur, dat werd het voor Jacky Mathijssen bij Westerlo. De nieuwbakken hoofdcoach zag zijn jongens overal een stap te laat komen tegen een sterk Moeskroen met Trezeguet in de hoofdrol. Henkens maakte het allemaal nog wat erger met een idiote rode kaart.

In degradatietopper Westerlo-Moeskroen kregen we het debuut van Jacky Mathijssen bij de thuisploeg. Hij kieperde zoals verwacht het experiment van Bob Peeters –met vijf achterin- de vuilbak in en zette vier man in de defensie. Opmerkelijk: Filip Daems zat op de bank.

Bij Moeskroen werden Essikal en Vagner Da Silva, de auteurs van één van de meest opmerkelijke own-goals op de Belgische velden, ook naar de bank verwezen. Matej Delac stond zo voor het eerst tussen de palen bij de jongens van Glen De Boeck.

Wereldgoals Moeskroen

Voorin had hij met Markovic, Viola en Ferber een sterk drietal, de ideeën kwamen van Trezeguet. En de huurling van Anderlecht, die had er overduidelijk zin in. Hij regisseerde het hele spel van Moeskroen en creëerde heel wat gevaar. De Westelse verdediging werd helemaal overrompeld.

De openingsgoal liet niet lang op zich wachten én het was eentje voor in de YouTube-compilatie van Luka Stojanovic. Hij knalde de bal van een eind los in het kruis. Knappe goal, de iets meer dan 4.500 supporters muisstil, behalve die vijftig van Moeskroen.

Even Westels beterschap

Mathijssen wakkerde daarna het vuur wat aan en Westerlo had een dikke tien minuten een betere periode. Acolatse, één van de lichtpunten, schilder de bal op het hoofd van Manias, die knikte dankbaar binnen.

Daarna was het opnieuw al Moeskroen wat de klook sloeg. Trezeguet zette het orgelpunt van zijn match halfweg de eerste helft met een heerlijke krul in de kruising. 1-2, meteen ook de ruststand. De bezoekers hadden voldoende kansen om er meer te maken, Westerlo moest herbronnen.

Idioot rood

Na de rust kwam er echter geen beterschap. Toen Henkens met een idiote tweede gele kaart zichzelf én z’n team in de voet schoot, was het over en out. Hij ging de doelman hinderen bij een uittrap uit de handen, onbegrijpelijk dwaas.

Stojanovic beloonde zijn goeie wedstrijd nog met een assist. Zijn hoekschop kwam op het hoofd van Simic en die kopte via Yoni Buyens de bal tegen de touwen. 1-3 en dan al boeken toe voor Westerlo. Een slotoffensief met tien man leverde niets meer op. Door de zege van Sint-Truiden staat Westerlo vier punten na de voorlaatste, Waasland-Beveren.

Opstellingen

Westerlo Westerlo

  Speler G Beoordeel
Vanlangendonck Koen 90' -
Apau Mitch 61' -
Heylen Michaƫl 90' -
Miletic Nemanja 90' -
Christensen Daniel 90' -
Hyland Khaleem 90' -
Buyens Yoni   69' -
Henkens Robin     51' -
Acolatse Elton A 90' -
Molenberghs Jarno 61' -
Manias Mixalis āš½ 90' -
  Bank G Beoordeel
Lanini Eric 29' -
Daems Filip 29' -
Rommens Nicolas 21' -
Van Hout Kristof -  
Mustoe Jordan -  
Schuermans Kenneth -  
Heymans Daan -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Delac Matej 90' -
Tirpan Mickaƫl 81' -
Simic Stefan āš½ 90' -
Peyre Thibault 90' -
Huyghebaert Jeremy 90' -
Hubert David 90' -
Stojanovic Luka āš½ A 90' -
Markovic Filip 90' -
Ferber Roman 59' -
Viola Valentƭn NicolƔs A A 68' -
Trezeguet āš½ 90' -
  Bank G Beoordeel
Diedhiou Aristide Simon Pierre 31' -
Mohamed Dimitri 22' -
Vojvoda Mergim 9'  
Gulan Nikola -  
Essikal Karim -  
Silva Vagner -  
Feruz Islam -  
Herbeleef Westerlo - Moeskroen

Vooraf