kvmKV Mechelen
cluClub Brugge
0-1
22' Ruud Vormer (pen)
Datum: 20/12/2017 20:30
Speeldag: Speeldag 20
Stadion: Achter de Kazerne

Herbeleef KV Mechelen - Club Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Mechelen en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vreugde bij Club Brugge!
KV Mechelen - Club Brugge

Wie pakt de punten Achter de Kazerne? Volg het bij ons op de voet!
20:24
"You'll never walk alone" knalt uit de boxen. Beide fanschares zingen mee. Dat is al mooi. De match begint zo dadelijk.
20:29
De match begint met een minuut stilte.
20:29
Heel veel kerstmutsen in de vakken overigens ook. Dat geeft ook meteen een extra dimensie.
1
KV Mechelen-Club Brugge: 0-0
1
We zijn er aan begonnen. Mechelen heeft de bal en jaag them meteen naar voren - en buiten de lijnen.
2
Tomecak meteen met een rush. Bandé kan net niet meepikken, wel een eerste corner voor de thuisploeg.
5
 Gele kaart voor Stefano Denswil
Denswil is vijf seconden te laat en gaat hard in op Kawaya, logisch geel
7
Club Brugge gaat opnieuw vaak en goed hoog jagen, maar Mechelen kan er tot op heden telkens min of meer onderuit.
9

12
De bezoekers blijven ondertussen druk zetten, maar kansen heeft het nog niet opgeleverd.
14
El Messaoudi en Vanaken komen continu in elkaars vaarwater. Laforge wil beiden spreken, dit kan een interessant duel in het duel gaan worden.
15
Eerste schotje tussen de palen na een kwartier
Limbombe draait naar binnen, het schotje is die naam nauwelijks waardig. Maar na een kwartier wel het eerste Brugse wapenfeit.
17
De bezoekers zijn alweer begonnen aan "Ivan Lekos Bruges Army". Ze moeten iets doen, want op het veld valt er weinig aan te pleuren.
20
 Gele kaart voor Edin Cocalic

20

Penalty
Penalty voor Club Brugge
Diaby gaat tegen de grond na een contact met Cocalic, de bal gaat op de stip.
22

Goal
Doelpunt van Ruud Vormer
En zo doet Ruud Vormer er een doelpuntje bij op zijn conto. 0-1, blauw-zwart opnieuw op rozen!
23
Het moet overigens gezegd: de strafschop was echt wel perfect genomen. Mechelen moet komen nu!
26
Mechelen moet nu gaan komen, maar voorlopig levert het nog niets op allemaal.
30
El Messaoudi probeert een paar keer tussen de linies te spelen, maar Claes komt een dikke teen tekort om een echte kans te ontwikkelen. Halfuurtje ver, Mechelen bokst tegen een stevig blok.
32

34

Goal
Doelpunt van Wesley (Anthony Limbombe)
Limbombé zet zich door op links, de voorzet gaat voorbij Diaby en dan draait en schiet Wesley. Coosemans is kansloos!
36
Denswil met een duidelijke hand op de bal, maar Laforge laat doorspelen. De fans van Mechelen worden er witheet van, die van Brugge beginnen het wansmakelijke liedje over "Al wie niet springt ..." te zingen.
39
Bandé steekt naar Pedersen, maar die stond nipt buitenspel. Goed gezien van de wedstrijdleiding. We kabbelen richting rust.
42
Kawaya met een werkelijk dramatische vrije trap. De fans zien het met lede ogen aan, Club Brugge heeft alles onder controle.
44
De thuisploeg knutselt nog eens een actie in elkaar, maar het schot van Rits gaat uiteindelijk naast. De rust is dichtbij ondertussen.
45
 Rode kaart voor Seth De Witte
De Witte is te laat en gaat door op de enkel van Wesley. Laforge is onverbiddelijk en trekt de rode kaart. Mechelen moet met tien verder.
45+2
Nog een minuutje extra, al is die door het tumult rondom de rode kaart ondertussen al gepasseerd.
45+3
Pedersen misstapt zich op de bal, het publiek denkt dat Mechele hem heeft geraakt - maar dat klopt niet. Pure pech voor de spits gewoon.

Scheidsrechter
Rust
KV Mechelen - Club Brugge: 0-2

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:19
Rusten met 0-2, Mechelen met tien
KV Mechelen heeft een hoge berg te beklimmen.
21:20
De rust wordt opgeleukt met een dansgroepje. "Wij willen tieten zien", kunnen die van Brugge hun pret niet op.
46
We zijn er opnieuw aan begonnen Achter de Kazerne.
46
Vervangen Nicklas Pedersen
Ingevallen Zeljko Filipovic

49
Club Brugge laat de bal meteen goed rondgaan. Het zal niet simpel worden voor Mechelen om hier nog iets te rapen, zoveel is duidelijk.
51
Kopballetje Wesley, geen probleem voor Coosemans. Club Brugge herovert de bal snel en gaat opnieuw breien.
52
Aan de overkant roert Mechelen zich eens, maar Bandé kan niet bij de voorzet vanop links.
54
Malinwa komt toch een beetje opzetten. Eerst een corner, daarna een lage schuiver van Tomecak. Geen echt probleem voor Butelle, maar toch al een stap in de goede richting.
56
Diaby heeft de 0-3 aan de voet, maar Coosemans kan nog redden en Wesley kan de rebound net niet raken.

59
Limbombé worstelt zich dwars door alles heen, Coosemans kan in corner vegen. We naderen het uur.
60
Vervangen Andy Kawaya
Ingevallen Dimitris Kolovos

62

Goal
Doelpunt van Abdoulay Diaby (Dion Cools)
Dion Cools verstuurt een bal richting penaltypunt, daar is Diaby om binnen te tikken!
63
Een vrije trap van Rits gaat alles voorbij, Butelle kan nog in corner duwen. Toch weer gevaar!
66
De fans van Club Brugge nemen de keet helemaal over. Mechelen ligt tegen het canvas.
68
Jelle Vossen kan zich nog niet doorzetten voorlopig. Een te harde pass, een verkeerde dribbel.
71
Ondertussen staat Vanlerberghe klaar om in te vallen. Hij gaat dus nog wat minuten krijgen in 'zijn' Mechelen.
72
Vervangen Hans Vanaken
Ingevallen Jordi Vanlerberghe

76
Vossen ruikt nog eens zijn kans, maar hij plaatst de bal naast. Blauw-zwart heeft de match wel volledig onder controle.
77

Goal
Mechelen dan toch ... nee, afgekeurd!
Bandé kan een voorzet van Claes tegen de touwen lopen, maar het doelpunt gaat niet door vanwege buitenspel!
79
Vervangen Ivan TomeÄŤak
Ingevallen Laurens Paulussen

82
Krijgen we nog iets van de thuisploeg? Het ziet er niet meteen naar uit.
84
Cools nog eens met een voorzet, Vormer kan er net niet bij. Wel nog een corner. Claes moet op de lijn redden.
86
 Gele kaart voor Ahmed El Messaoudi

87
Een volgende corner voor Club Brugge, maar daarna gaan de poppen even aan het dansen met El Messaoudi en Vossen. Het koelt zonder al te veel blazen.
89
Limbombé gaat nu echt zijn boekje te buiten met een trektfout. Wat gaat Laforge nu doen?
90
 Gele kaart voor Hassane BandĂ©

90
 Gele kaart voor Anthony Limbombe

90+1
We krijgen er nog twee minuten bij. Nog een corner voor blauw-zwart na een goede voorzet van Vormer!