Twee oefenmeesters die realiteitszin brachten: "Nu niet euforisch doen" en "De strijd gaat verder, ook tegen Club Brugge"

Twee oefenmeesters die realiteitszin brachten: "Nu niet euforisch doen" en "De strijd gaat verder, ook tegen Club Brugge"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowel KV Kortrijk als KV Mechelen zijn aan een remonte bezig in het klassement. Toen Mechelen thuis van De Kerels won, zaten beide ploegen diep in de penarie, ondertussen ziet het er - met nieuwe coaches - heel wat beter uit. "Maar we moeten niet te euforisch doen."

Voor KV Mechelen volgt op woensdag alweer een nieuwe kans om punten te sprokkelen, al zal het tegen Club Brugge niet meteen makkelijk zijn. En toch: in eigen huis kan Malinwa toch altijd nog net dat tikkeltje meer.

"Gelukkig volgt er na de moeilijke match in Kortrijk een nieuwe duel", klonk het zowat unisono bij de spelers. "We beseffen dat onze wederopstanding gepaard gaat met vallen en opstaan. We willen opnieuw opstaan, hopelijk lukt dat", pikte Colin Coosemans in. Hij speelt woensdag tegen zijn ex-ploeg Club Brugge.

Realistisch

Een idee dat ook leefde bij coach Jankovic: "De mentaliteit en de vechtlust was er. 10 op 18, de strijd gaat verder. Dat is de realiteit." Aan de andere kant van de tafel zat met coach Glen De Boeck een minstens zo tevreden coach, want door de overwinning tegen Mechelen sprongen ze over Malinwa naar de twaalfde plek.

"Maar we moeten niet euforisch gaan doen. Er staan nog veel ploegen dicht bij elkaar in die rechterkolom. We moeten naar de realiteit blijven kijken. Het zal tot het einde van het seizoen de bedoeling zijn om scherp te blijven en de focus te houden, want we willen elke match opnieuw punten pakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties