Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Wat een blamage: Genk bouwt een feestje in de Ghelamco Arena en speelt doodzieke Buffalo's helemaal kapot
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

KRC Genk won met 1-5 op bezoek bij AA Gent

Na de 1-2 tegen Sint-Truiden en de 0-4 tegen Club Brugge ging ook KRC Genk winnen in de Ghelamco Arena. De Limburgers maakten er een echte doelpuntenkermis van bij een enorm zwak AA Gent.

Het zag er al in de eerste minuten niet goed uit voor de thuisploeg. Genk stond op werkelijk elk vlak sterker en het was enkel wachten op de onvermijdbare doelpunten. De thuisploeg kreeg uitstel tot minuut 16, maar Samatta en Paintsil maakten er op twee minuten tijd wel meteen 0-2 van.

Dat was niet eens overdreven, want Gent kreeg geen enkele voet aan de grond. Awoniyi kwam wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar kopte lomp naast de bal. Rond het half uur werd het al 0-3 via een uitstekende Ndongala. De derde goal was een kopie van de tweede, waarbij de ene flankspeler los de andere een intikkertje kon aanbieden.

Bij AA Gent kwam er nog hoop nadat een doelpunt van Bronn eerst afgekeurd en na tussenkomst van de VAR opnieuw goedgekeurd werd, maar lang kon de thuisploeg zich niet optrekken aan de 1-3. Dejaegere ging tackelen op Pozuelo en kreeg zijn tweede gele karton, de Buffalo's met tien.

Doodziek vs. fenomenaal voetbal

Ook Kalinic moest de strijd nog staken, de Kroatische doelman bleef in de kleedkamer met allicht een blessure. Ofwel kon hij het gewoonweg niet meer aanzien. Ook de Gentse fans konden dat niet langer. Bij de rust waren ze te teleurgesteld om een deftig fluitconcert ten berde te brengen, maar na de wondermooie 1-4 van Malinovskyi gingen ze luidop aan het applaudisseren.

"Merci Michel, merci Michel", het weerklonk niet voor het laatst die avond. "Waar is dat geld naartoe?" hoorden we ook even. En KRC Genk? Dat leek zelfs medelijden te tonen. De Limburgers waren uiteraard na rust ook oppermachtig en kwamen nog via Paintsil op 1-5, maar lieten het daar bij.

Ze weten ook dat de Gentse spelers een gezin hebben. Het publiek liet nog een cynische Mexican Wave rond het stadion rollen. Dit Gent is doodziek, dit Genk toonde opnieuw fenomenaal voetbal.