Datum: 30/11/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Daknam
Lokeren geeft in onwaarschijnlijk slot nog dubbele voorsprong uit handen
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Lokeren
| 0 reacties

Rode lantaarn Lokeren stond 2-0 voor, maar gaf dat nog helemaal weg

Lokeren geeft in onwaarschijnlijk slot nog dubbele voorsprong uit handen
Foto: © photonews

AA Gent had op bezoek bij Sporting Lokeren bijna een blauwtje gelopen. Lokeren stond met 2-0 voor, maar gaf dat in het slot nog helemaal weg.

Jess Thorup koos voor de verplaatsing naar Lokeren opnieuw van in het begin rekenen op Vadis Odjidja en Roman Yaremchuk. Bij Lokeren kwam Tirpan terug uit schorsing en zo verhuisde Monsecour opnieuw naar de bank. Marko Miric kreeg de voorkeur op Jovanovic en Saroka.

Dat die Miric een harde werker is, weten we, dat het geen pure afwerker is ook. Dat bleek in de scherpe beginminuten van de thuisploeg. Hij kreeg een karrenvracht aan kansen, maar wist niet te scoren. Aan de overkant was zijn collega Yaremchuk in hetzelfde bedje ziek. De Oekraïner miste een binnentikker aangeboden door Limbombe.

Gent monopliseerde na die sterke beginfase van Lokeren het balbezit en flirtte met de 65% in de eerste helft, maar het was aan de overkant dat het doelpunt viel. Marecek nam de bal van ver op de slof en het leer vloog in de kruising. Rosted kwam er nog aan, bleek uit de herhaling.

Na de rust moest Gent uit een ander vaatje tappen en al snel kwamen Awoniyi, David en Dompé het veld op. Die eerste miste een schier onmisbare kans, de anderen vonden een sterke Ortwin De Wolf op hun weg naar glorie. De Lokerse beloftevolle doelman hield er een paar gemaakte treffers uit.

Aan de overkant kon Lokeren niet veel waarmaken, maar op een vrije trap doken de defensieve onzekerheden van Gent opnieuw op. Skulason dropte een bal de zestien in en Terki mocht volledig vrijstaand in doel verlengen. Lokeren vierde uitbundig, Gent leek uitgeteld.

Zuur einde voor de Waaslanders

Toch liet het -toen alles verloren leek- nog een vuist zien. Een vrije trap van Dompé kwam bij Rosted en die sprong hoger dan Deschacht. De VAR nam nog een kijkje, maar keurde het doelpunt goed. Het was het sein om alles op alles te zetten voor de bezoekers en dat loonde, Dylan Bronn kreeg de bal in de zestien en knalde uit de draai binnen. Lokeren gaf zo een gewonnen positie uit handen. Zuur voor de Waaslanders.

Opstellingen

Sporting Lokeren Sporting Lokeren
  Speler G Beoordeel
De Wolf Ortwin 90' -
Tirpan Mickaël   90' -
Diaby Bambo 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Skúlason Ari 90' -
Marecek LukasA 90' -
Terki MehdiA 81' -
Overmeire Killian 90' -
De Ridder Steve 46' -
Miric Marko 90' -
Hupperts Guus 90' -
  Bank G Beoordeel
Cevallos Enriquez Jose Francisco 44' -
Ticinovic Mario 9'  
Rassoul Joher Khadim 0'  
KAA Gent KAA Gent
  Speler G Beoordeel
Kalinic Lovre 90' -
Souquet Arnaud 90' -
Bronn DylanA 90' -
Rosted SigurdA 90' -
Asare Nana 90' -
Esiti Anderson   90' -
Odjidja Vadis 69' -
Dejaegere Brecht 90' -
Limbombe Stallone 56' -
Yaremchuk Roman   56' -
Chakvetadze Giorgi 90' -
  Bank G Beoordeel
Awoniyi Taiwo Micheal 34' -
Dompé Jean-Luc 34' -
David Jonathan 21' -
Herbeleef Sporting Lokeren - KAA Gent

Vooraf