Herbeleef KV Kortrijk - Zulte Waregem (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
Bij Essevee is Nissilä de verrassing van de coach. Achterin komt Baudry opnieuw in de ploeg voor Heylen na zijn schorsing.

Veel strijd, weinig grote mogelijkheden - dat is de samenvatting van de eerste 35 minuten.
KV Kortrijk - Zulte Waregem

Geel voor Chevalier ondertussen voor een revanche op Bürki!

Wie pakt de overwinning in de derby? Dury stuurt Nissilä in de basiself onder meer, beide ploegen kreunen onder blessures.
1
KV Kortrijk-Zulte Waregem: 0-0
1
De bal rolt in het Guldensporenstadion. Wie wint de derby?!
2
Bjordal meteen met een schotje op doel, Kaminski verwerkt in corner.
3
Harbaoui kopt de corner van Faik naast.
5
Aan de overkant een poging van de Kerels, maar Bürki kan nog in corner tacklen. Die hoekschop levert niets op.
8
Balverlies bij Essevee leidt druk in van de Kerels, maar Bossut is goed uit zijn doel.
10
Eerste kansjes voor de Kerels
Ezekiel roert zich eens en trapt uiteindelijk op doel. Te zwak om Bossut in gevaar te brengen. Van Driessche is even zijn kaarten kwijt.
11
Een hoekschop voor Zulte Waregem levert gevaar op ... voor de bezoekers. Bossut kan het schot van De Sart niet zonder problemen verwerken.
14
Bjordal plots met een goede mogelijkheid en dito voorzet op Harbaoui, maar die raakt niet uit de tang van Lepoint.
17
Druk van de thuisploeg, maar het levert vooralsnog niets op. De sfeer zit er wel in, de vlam in de pan.
20
Het is de thuisploeg die doordrukt, maar weinig uit zijn mogelijkheden haalt. Ook Ouali kan niet afdrukken.
23
We zijn halfweg de eerste helft. Kortrijk leidt voorlopig op punten, maar de match is wel kansarm te noemen tot op heden.
26
Ook de bezoekers laten zich nog eens zien. Na amechtig samenspel tussen Bjordal en Nissilä kan die laatste er een corner uithalen.
30
Zulte Waregem heeft een beter momentje en sleept er opnieuw een corner uit. Goed werk van Walsh, de voorzet van Bongonda is te zwak. Ook de hoekschop levert niks op.
33
Plots is daar Walsh ... Neen!
De beste kans van de wedstrijd, na een nieuwe hoekschop voor de bezoekers. Bjordal en Bongonda spelen zich vrij, de voorzet is aan de tweede paal voor de vrijstaande Walsh, maar die mist zijn controle. Zonde, daar zat meer in!
37
We kabbelen stilaan richting de rust. Wie breekt de ban?
40
Faik met een vrije trap, die nergens heen gaat. Echt genieten was deze eerste helft niet.
42

Goal
Doelpunt van Urho Nissilä (Henrik Rørvik Bjørdal )
Plots komt Essevee dan toch op voorsprong! Urho Nissilä kan Kaminski verschalken na een goede voorzet vanop links.
45
Krijgen we nog iets voor de koffie? We zijn in de laatste minuut en veel extra tijd hoeven we niet te verwachten.

Scheidsrechter
Rust
KV Kortrijk - Zulte Waregem: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
15:15
Meteen rusten met voorsprong voor bezoekers!
Wat krijgen we in de tweede helft?!
46
Bal rolt opnieuw in Kortrijk!
Wat krijgen we nog te zien? Meteen een blessurebehandeling in ieder geval.
46
 Gele kaart voor Imoh Ezekiel

49
Mboyo en Walsh even met elkaar in de clinch, maar Van Driessche houdt de kaarten op zak.
50
Ook een gesprekje met Vanderhaeghe nu. De coach is niet tevreden, Van Driessche blijft rustig.
53
Ondertussen dan toch de eerste gele kaart voor de bezoekers, voor een fout op Mboyo.
53
 Gele kaart voor Hicham Faik

56
Tot twee keer toe balverlies bij de Kerels door druk van Bjordal, maar een echte kans komt er niet van. Bongonda glijdt een voorzet naast.
60

Goal
Doelpunt van Hicham Faik (Onbekend Onbekend)
Koekenbak, daar is Faik met een perfecte vrije trap. De voorsprong is verdubbeld op die manier.
60
Vervangen Imoh Ezekiel
Ingevallen Teddy Chevalier

62
De bezoekers drukken door, Bjordal en Nissilä zetten een leuke actie op. Tot een kans komt het niet. Aan de overkant is Mboyo bijna daar met de 1-2, maar Bossut pakt knap!
65

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo (Teddy Chevalier)
Knappe goal van Petit Pélé Mboyo, die het zijnetje weet te vinden.
65
 Gele kaart voor Hamdi Harbaoui

65

Goal

66

68
De druk van de thuisploeg houdt nu toch even aan. We zijn halfweg de eerste helft, Chevalier is erdoorheen ... maar buitenspel!
71
Een vrije trap van Essevee loopt bijna helemaal verkeerd, maar Bossut kan nog wegwerken.
72

Goal
Doelpunt van Christophe Lepoint (Ilombé Mboyo )
De 0-2 is helemaal weggewist: 2-2 via Lepoint, tegen zijn ex-ploeg. Of komt de VAR nog tussen?
72
Neen, de VAR komt niet tussen. Geen buitenspel van Lepoint ...
73

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo (Idir Ouali)
Mboyo uit de draai en boem voorbij Bossut! Wat een ommekeer!
73

Goal
Doelpunt van Ilombé Mboyo

76
Nog een kwartier, de bezoekers gaan wisselen!
79
Chevalier nog eens met dreiging, ook Mboyo is er dichtbij, maar niet meer dan een hoekschop.