Scheidsrechter Boucaut heeft de wedstrijd op gang gefloten.

Meteen opschudding in Luik. Lestienne draait zich knap vrij in de zestien van Kortrijk en gaat neer. Ref Boucaut schuift hem een geel karton onder de neus.
Kortrijk is behoorlijk slordig aan de partij begonnen. Nu laat Ajagun de bal glippen.
8
Eerste kans is voor Standard
Daar is Standard een eerste keer. Lestienne kan koppen, maar schampt het leer, dat naast gaat.
11
De eerste hoekschop van de partij is voor de bezoekers. Vojvoda moet die toestaan. Veel gevaar levert de corner uiteindelijk niet op.
15
De bal gaat goed op en neer in het eerste kwartier. We hebben wel nog geen doelman echt in actie gezien.
17
Er wordt opnieuw een voorzet van op de rechterkant voor de goal van Bruzzese gegooid. Deze keer kan Emond er net niet bij.
18
Mpoku laat het liggen!
Daar is de eerste grote kans uit de partij. Lestienne doet alles goed en speelt Mpoku aan. Die besluit echter te zwak op de bezoekende doelman.
19
Standard gaat nu stevig op het gaspedaal staan en forceert een eerste hoekschop. Hoe lang kan Kortrijk dit houden?
22
Ongeloof in Luik: geen goal, maar tweede geel
Standard lijkt de score te openen, maar de VAR roept Boucaut naar het scherm. De scheidsrechter besluit het doelpunt af te keuren voor hands van Lestienne en schuift hem een tweede geel onder de neus. Het thuispubliek is uiteraard furieus.
23
 2e gele kaart voor Maxime Lestienne

27
 Gele kaart voor Petar Golubović

27
Standard duwt met een man minder door op adrenaline. We krijgen een drinkpauze.
29
Boucaut lijkt een lastige avond tegemoet te gaan. Elke beslissing wordt nu aangevochten door de tien mannen van Standard én hun twaalfde man.
34

Goal
Doelpunt van Eric Ocansey (Kristof D'Haene)
Ocansey kopt Kortrijk ietwat tegen de gang van het spel in op voorsprong. De afgemeten voorzet kwam van D'haene. De bezoekers hadden zich de afgelopen minuten wel in de wedstrijd geknokt.
42
De wedstrijd ligt nu iets te vaak stil. Krijgen we nog een mogelijkheid voor de rust? Door de drankpauze en het tijdverlies bij het afgekeurde doelpunt krijgen we sowieso nog een paar minuten extra in deze eerste helft.
43
Mpoku claimt een overtreding van Kagelmacher. Een paar seconden later belanden de twee in een opstootje. De wedstrijd wordt steeds harder.
44
Vervangen Hervé Kage
Ingevallen Larry Azouni

45+1
We krijgen vijf minuten extra tijd in deze eerste helft.
45+5
Kortrijk gaat aan het klungelen achterin. Het thuispubliek stuwt de Rouches nog een laatste keer vooruit voor de rust.

Scheidsrechter
Rust
Standard - KV Kortrijk: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
18:50
Standard zit halverwege in vieze papieren tegen Kortrijk
Standard gaat de rust in met één doelpunt én één speler minder dan Kortrijk. Lestienne kreeg halverwege de eerste helft zijn tweede gele kaart, Ocansey opende na 34 minuten de score met een knappe kopbal na een al even mooie voorzet van D’haene
46
De tweede helft is op gang gefloten.
46
Live was het ons niet echt opgevallen, maar bij het herbekijken van de beelden tijdens de rust kan je best stellen dat Standard zich halverwege benadeeld mag voelen. De Rouches hadden een strafschop kunnen krijgen voor een duwfout op Lestienne en het is moeilijk uit te maken of hij vrijwillig hands begaat bij het afgekeurde doelpunt. Hier zal achteraf alleszins duchtig over worden nagepraat.
46
Vervangen Petar Golubović
Ingevallen Lucas Rougeaux

50
Standard probeert de wedstrijd opnieuw in handen te nemen. Kortrijk komt voorlopig niet in de problemen.
54
 Gele kaart voor Ilombé Mboyo

55
Standard probeert tempo te maken, maar dat is niet eenvoudig met een man minder. Kortrijk doet het rustig en probeert er af en toe op de counter uit te komen.
55
Bijna 0-2!
Ajagun krijgt een prima mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar Bodart redt knap. Het zou ons verbazen mochten we vanavond maar één doelpunt te zien krijgen.
58
Preud'homme beseft dat hij moet ingrijpen en brengt Carcela tussen de lijnen. Kan hij Standard opnieuw in de match brengen?
58
Vervangen Gojko Cimirot
Ingevallen Mehdi Carcela

59
Het geloof bij het thuispubliek is alleszins gegroeid sinds de invalbeurt van Carcela. Hij zet meteen een knappe actie op die een hoekschop oplevert.
63
We zijn iets voorbij het uur en eigenlijk heeft Standard Bruzzese nog niet echt kunnen bedreigen na de pauze. Al probeert de thuisploeg nu wel opnieuw een versnelling hoger te gaan spelen.
65
 Gele kaart voor Kristof D'Haene

67
Laifis probeert het eens van ver, maar zijn schot gaat hoog over. Standard heeft nog een minuut of 25 om minstens één keer te scoren. Kortrijk komt dan weer steeds dichter bij een negen op negen.
68
Standard dwingt een hoekschop af en neemt die kort. Carcela wil de bal voor doel gooien, maar zijn voorzet mist richting.
70
Kan Standard Kortrijk nog van negen op negen houden?
De tijd begint stilaan te dringen voor Standard. Het is wel de betere ploeg, maar heeft Bruzzese nog te weinig kunnen bedreigen in de tweede helft.
71
Vervangen Renaud Emond
Ingevallen Anthony Limbombe

76
Kortrijk gaat nu op zoek naar de 0-2 en creëert een paar kansen. Het duwt de bal zelfs een tweede keer tegen de netten, maar dat feestje gaat niet door wegens buitenspel.
80
Na een zwak plaatsballetje van De Sart talmt de thuisploeg te lang om de tegenaanval op gang te brengen. Preud'homme wordt helemaal gek langs de zijlijn
81
Vervangen Nicolas Gavory
Ingevallen Aleksandar Boljević

81
Limbombe ziet de gelijkmaker van de lijn gekeerd worden
Limbombe krijgt plots enorm veel ruimte in de zestien van Kortrijk. HIj trapt, maar ziet zijn schot van de lijn gekeerd worden.
82

Goal
Doelpunt van Konstantinos Laifis (Anthony Limbombe)
Eén minuut na de kans voor Limbombe is het wel raak voor Standard. Laifis trapt de gelijkmaker voorbij Bruzzese.
83
Vervangen Abdul Ajagun
Ingevallen Christophe Lepoint

86
Standard gaat nu vol op zoek naar de drie punten. We spelen nog een minuut of vijf.
89

Goal
Doelpunt van Selim Amallah (Mehdi Carcela)
Standard is dan toch op weg naar de drie punten! Carcela stuurt Amallah alleen richting doel en die werkt het knap af. 2-1!