Preud'homme: "Als je de letter van de wet volgt, hadden we een penalty verdiend"
Simon Wauters
Simon Wauters vanuit Luik
| 17 reacties

Michel Preud'homme begreep dat Maxime Lestienne een tweede gele kaart kreeg, maar vond dat Standard ook een penalty verdiende

Preud'homme: "Als je de letter van de wet volgt, hadden we een penalty verdiend"

Standard pakte zondagavond een felbevochte zege tegen KV Kortrijk. Achteraf was er veel te doen om verschillende fases waarbij Maxime Lestienne betrokken was.

Lestienne kreeg al na drie minuten een gele kaart onder de neus geschoven voor een duidelijke schwalbe. Twintig minuten later leek hij de score te openen, maar na een ingreep van de VAR werd het doelpunt geannuleerd en kreeg hij een tweede gele kaart.

De flankaanvaller had de bal met de hand geraakt. Preud’homme had het op zijn persconferentie na de wedstrijd echter ook over een fase die vijf minuten eerder had plaatsgevonden.

“Ik heb veel respect voor Alexandre Boucaut. Hij heeft zijn verantwoordelijkheid genomen door Maxime een tweede gele kaart te geven. Dat durft niet iedereen op Sclessin. Naar de letter van de wet zal zijn beslissing wel correct zijn. Maar dan moet hij wel bij elke fase en tegenover elke tegenstander correct zijn.”

“Vijf minuten voordien kreeg Lestienne namelijk een duw in de rug in de zestien. Als je de letter van de wet volgt, hadden we daar een penalty verdiend.”  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties