Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)

Herbeleef KAA Gent - Cercle Brugge (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen KAA Gent en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 60 reacties...

Thorup wijzigt onder meer op de backposities.

Mohammadi miste al vroeg in de match. Depoitre trof wel raak in de elfde minuut.
KAA Gent - Cercle Brugge

Thorup gunt enkele jongens rust na de Europese kwalificatie. Castro-Montes en Milad komen in de ploeg, net zoals Kvilitaia. Sven Kums behoudt zijn basisplaats. Bij Cercle Brugge noteren we drie wijzigingen. In vergelijking met de 1-0 zege tegen W-B zijn Fiore, Gory en Coulibaly nieuw in de ploeg.
1
KAA Gent-Cercle Brugge: 0-0
1
De bal rolt in de Ghelamco Arena
Saadi laat de bal schieten in de grote rechthoek. Daar zat al meteen meer in voor de bezoekers.
2
Dubbele kans voor Gent!
Grote mogelijkheid voor de bezoekers. Kvilitaia probeert een omhaal, maar hij treft en verdediger. Ook de herneming wordt afgeblokt.
5
Gory duikt met zijn snelheid de hoek in, maar hij lijdt balverlies.
8
Fiore komt in botsing met Kums en krijgt verzorging toebediend.
11

Goal
Doelpunt van Laurent Depoitre (Jonathan David)
Gent stormt in overtal naar voren! David bedient Depoitre en die werkt koelbloedig af.
15

Goal
Doelpunt van Stef Peeters (Alimami Gory)
Gory haalt de achterlijn en vindt zijn ploegmaat. Geen kans voor Kaminski op de inzet van Peeters.
21
Gent bouwt geduldig aan een opbouw. Mohammadi's voorzet vindt geen ploegmaat.
24

Goal
Doelpunt van Jonathan David (Laurent Depoitre)
De rollen zijn omgekeerd. Nu is het Depoitre die David bedient. De Canadees kopt hem heerlijk over de doelman.
27

Goal
Doelpunt van Jonathan David (Alessio Castro-Montes)
Castro-Montes geeft voor vanop rechts, David werkt aan 100% af. De bal verdwijnt via Ueda in de goal.
29
 Gele kaart voor Stef Peeters
Te late sliding
31
Badiashile voorkomt de 4-1
De doelman pakt uit met een mooie save op een volley van Kvilitaia. De herneming van Plastun wordt afgeblokt.
33
Had Gent een strafschop verdient. Er was handspel gemoeid bij de vorige mogelijkheid, maar de VAR en Van Driessche laten betijen.
36
 Gele kaart voor Milad Mohammadi
Te late sliding op Biancone
39
Kvilitaia mist onbegrijpelijk
Een simpel intikkertje, zo leek het. Maar de Georgiër mist onbegrijpelijk.
45
 Gele kaart voor N'Guessan Rominigue Kouamé

45
Rusten bij 3-1
Van Driessche maakt een einde aan een erg aantrekkelijke eerste helft. Hopelijk meer van dat binnen een kwartier.
45
 Gele kaart voor Kouame N'Guessan

Scheidsrechter
Rust
KAA Gent - Cercle Brugge: 3-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.

49
Plastun met het eerste kansje van de tweede periode. Zijn kopbal mist de goede richting.
53
 Gele kaart voor Idriss Saadi
Fel protest
56
De tweede helft evenaart het niveau van de eerste voorlopig niet. Gent kan de bal vrij makkelijk in de ploeg houden. Cercle komt er niet uit.
63
Gezapig tempo in de tweede periode
Voor Gent moet het niet en Cercle kan de thuisploeg niet in de problemen brengen.
64
Kaminski redt de inzet van Saadi
Saadi kiest ervoor om met buitenkant voet af te werken en knalt op de vuisten van de Gent-goalie.

67
De handen gaan op mekaar voor publiekslieveling Sven Kums. Dompé komt hem aflossen. Ook Saadi mag gaan rusten, zijn vervanger is Foster.
69
Badiashile wordt nog eens aan het werk gezet. Hij plukt een kopballetje van Depoitre weg onder zijn lat.
70
Vervangen Giorgi Kvilitaia
Ingevallen Yuya Kubo

71
Foster komt in schietpositie
Zijn poging wordt afgeblokt. Het is zijn eerste actie in een Cercle-shirt.
77
Vrijschop voor de thuisploeg op zo'n 20 meter. Dompé knalt in de muur en de rebound van Vadis gaat over.

Gent op weg naar de zege
Dompé viseert de kruising, maar mikt over. Het lijkt er niet op dat Cercle nog twee keer gaat scoren in de resterende zeven minuten. Al weet je nooit natuurlijk.
84
De 4-1 hangt in de lucht
Kubo probeert de bal over Badiashile te liften, maar de keeper van Cercle doet het uitstekend.
85
Peeters mikt de aansluitingstreffer nipt over. Dejaegere betreedt het veld voor Depoitre.
86
Vervangen Laurent Depoitre
Ingevallen Brecht Dejaegere

88
Dompé baant zich een weg naar doel, maar raakt de bal verkeerd.
90+1
3 minuten extra
90+2
3-2 na een afgeweken vrijschop
Peeters scoort zijn tweede van de avond. Het wordt zo nog even spannend.
90+2

Goal
Doelpunt van Stef Peeters

90+4
Gent wint met 3-2
De tweede helft was een mager beestje. De aansluitingstreffer van Peeters kwam te laat voor Cercle.