Een nieuw koningskoppel in de aanval bij Gent? "Het is een plezier om met hem samen te spelen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Gent
| 21 reacties

Jonathan David en Laurent Depoitre vinden elkaar blindelings in de aanvalslinie van KAA Gent

Een nieuw koningskoppel in de aanval bij Gent? "Het is een plezier om met hem samen te spelen"

Jonathan David stuurde Laurent Depoitre alleen op de doelman af bij de 1-0 en bij de 2-1 waren de rollen omgekeerd: de Canadees kopte heerlijk binnen op aangeven van de 30-jarige spits. Die twee gaan het nog veel defensies moeilijk maken dit seizoen!

Na de partij legden we Laurent Depoitre op de rooster over zijn connectie met Jonathan David en hij kon niets anders dan lovend zijn over zijn meer dan tien jaar jongere ploegmaat. Tegen Cercle Brugge stond Depoitre als rechterspits geposteerd naast Kvilitaia, David stond op de 10.

"Het is een plezier om met Jonathan samen te spelen", begon de eenmalige Rode Duivel zijn lofrede. "Ondanks zijn jonge leeftijd is hij erg sterk, en dat hij talent heeft, dat staat buiten kijf. Zijn vista is uitstekend en met hem achter je is het makkelijker spelen als aanvaller."

Spelplezier

Zo zie je ook maar hoe snel het kan keren voor een aanvaller. Depoitre vond in zeven matchen voor Gent al vijf keer de weg naar doel, terwijl hij vorig jaar een heel seizoen droog stond. "Het was moeilijk vorig jaar, maar nu heb ik mijn plaats op het veld en heb ik er plezier in. De goals volgen elkaar snel op en dat is uitstekend voor de moraal."

Wie weet speelt de aanvaller zich opnieuw in de kijker van Roberto Martinez. Van de vier aanvallers in de huidige selectie is alleen Romelu Lukaku steevast titularis. Origi, Batshuayi en Benteke starten doorgaans op de bank. In zijn enige interland voor België (1-4 tegen Andorra) scoorde Depoitre een keer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties