Datum: 06/03/2021 16:15
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Kehrweg Stadion
Geweldige pot voetbal aan de Kehrweg levert geen winnaar op: moet OHL een kruis maken over play-off 1?
Seppe Frans
| 42 reacties

OHL blijft na geweldige pot voetbal aan de Kehrweg steken op een 3-3 gelijkspel

Geweldige pot voetbal aan de Kehrweg levert geen winnaar op: moet OHL een kruis maken over play-off 1?

Een spektakelwedstrijd met heel wat doelpunten en strafschoppen, maar zonder winnaar. Beide ploegen bleven steken op een gelijkspel, daar schiet vooral OHL weinig mee op. Ze kwamen nochtans drie keer op voorsprong.

Met een overwinning aan de Kehrweg konden de Leuvenaars hun play-off 1-droom in leven houden, maar ook de thuisploeg bulkt van het vertrouwen. Eupen is nauwelijks één wedstrijd verwijderd van een plaats in de bekerfinale.

Een wedstrijd met grote belangen dus, maar ook meteen met combinatievoetbal langs beide kanten. Musa Al-Tamari legde na enkele minuten Amat met een heerlijke beweging in de luren, maar zijn poging werd alsnog gekeerd door Defourny.

De Panda’s kregen na tien minuten vanop de stip de kans op het vroege openingsdoelpunt nadat de jonge Patris een fout veroorzaakte op Musona. Scherpschutter Prevljak mikte te centraal en liet het vroege geschenk met een verschrikkelijke strafschop onbenut.

Plots ging het snel

De reactie van de bezoekers kwam pas een kwartier later. Kamal Sowah legde de bal met een subtiel hakje klaar voor Tamari. De Jordaniër zocht de verste hoek, maar Defourny had opnieuw een geweldige reflex in huis. Daarna was het wel prijs. Malinov kapte zich uitstekend vrij en schoot het leer overhoeks tegen de touwen.

Amper een minuut na het openingsdoelpunt hingen de bordjes alweer op gelijke hoogte. De voorzet van N’Dri vloog voorbij alles en iedereen waardoor de bal uiteindelijk in de voeten van een inlopende Heris terechtkwam, die klopte Romo met een snoeihard schot.

Daarna ging het even snel op en neer. OHL kwam via het twintigste doelpunt van Thomas Henry weer op voorsprong en leek met een vlijmscherpe tegenaanval te zoeken naar een derde treffer, maar na een tussenkomst van de VAR verdween de bal opnieuw op de stip voor Eupen. Deze keer was David Hubert de zondebok. Knowledge Musona bleef in tegenstelling tot zijn Bosnische maatje voorin wel rustig en zette de 2-2 ruststand op het bord.

Maar liefst vier doelpunten, een gemiste penalty, een resem aan kansen en individuele acties. Kortweg, de eerste helft was een spektakelstuk. De jongens van Marc Brys kwamen tweemaal op voorsprong, maar de thuisploeg plooide niet. 

Reclame voor het Belgisch voetbal

Ook in de tweede helft draaide de motor bij beide ploegen op volle toeren. Na enkele minuten veroverde Jemelka achterin de bal en zette hij met een geniale pass Xavier Mercier alleen voor doel. De Fransman zette de bezoekers al voor een derde keer op voorsprong.

Daarna bleef Oud-Heverlee Leuven aandringen met onder meer enkele leuke nummertjes op stilstaande fases die toch een beter lot hadden verdiend. Het doelpunt bleef echter uit, dus duwde Musona zijn tweede van de middag binnen.

Na zes treffers hielden beide ploegen het voor bekeken. De promovendus verspeelde tot driemaal toe een voorsprong en nadert dus niet tot op gelijke hoogte met concurrenten KV Oostende en KRC Genk. Moeten ze nu definitief een kruis maken over hun play-off 1-ambities?

Opstellingen

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Bushiri Rocky 73' -
5 Amat Jordi   48' -
8 Peeters Stef 90' -
9 Prevljak Smail A 73' -
10 Musona Knowledge ⚽ ⚽ 90' -
18 Boljević Aleksandar 68' -
22 Agbadou Emmanuel 90' -
26 Cools Jens 68' -
28 Heris Jonathan  90' -
31 Defourny Théo 90' -
34 N’dri Jocelyn A 90' -
  Bank G Beoordeel
Himmelmann Robin -  
Kayembe Edo 22' -
7 Ngoy Julien 22' -
11 Baby Amara   17' -
15 Magnée Gary -  
23 Miangue Senna 42' -
32 Beck Andreas   17' -

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Patris Louis 90' -
2 Jemelka Václav A 90' -
5 Ngawa Pierre-Yves 90' -
6 Hubert David   90' -
9 Henry Thomas  90' -
10 Mercier Xavier 90' -
13 Al-Tamari Musa A 82' -
14 Sowah Kamal 90' -
24 De Norre Casper A 90' -
29 Malinov Kristiyan  90' -
90 Romo Rafael 90' -
  Bank G Beoordeel
3 Tshimanga Derrick -  
8 King Andrew (Andy) -  
11 Vlietinck Thibault -  
16 Schrijvers Siebe -  
16 Thamsatchanan Kawin -  
21 Benković Filip -  
26 Eppiah Josh 8'  
32 Vekemans Daan -  
38 Ravet Oregan -  
Herbeleef Eupen - OH Leuven