moeMoeskroen
staStandard
1-0
Datum: 07/03/2021 13:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Le Canonnier

Herbeleef Moeskroen - Standard (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Moeskroen en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 130 reacties...
Moeskroen (Moeskroen - Standard)
Moeskroen: Hervé Koffi - Alessandro Ciranni - Christophe Lepoint - Saad Agouzoul - Dimitri Mohamed - Marko Bakić - Deni Hočko - Serge Tabekou - Xadas - Fabrice Olinga - Nuno Da Costa
Bank: Darly Nlandu - Hamdi Harbaoui - El Hadji Gueye - El Hadji Malick Gueye - Imad Faraj - Harlem Gnohere - Nick Gillekens - Beni Badibanga

Standard (Moeskroen - Standard)
Standard: Arnaud Bodart - Moussa Sissako - Merveille Bokadi Bope - Konstantinos Laifis - Hugo Siquet - Gojko Cimirot - Nicolas Raskin - Maxime Lestienne - Mehdi Carcela - Jackson Muleka - João Klauss
Bank: Abdoul Fessal Tapsoba - William Balikwisha - Laurent Jans - Collins Fai - Michel Ange Balikwisha - Damjan Pavlovic - Jean-François Gillet - Noë Dussenne

Vooraf: Volg hier het Waals duel tussen Moeskroen en Standard: Kan Moeskroen thuis belangrijke punten sprokkelen met het oog op het behoud?
Voor beide ploegen staat er vandaag best wel wat op het spel op Le Canonnier. Bij winst vergroot Moeskroen de kloof met Waasland-Beveren tot vijf punten. Standard hoopt daarentegen in de race te blijven voor Play-off 2. De Rouches staan momenteel op drie punten van Zulte Waregem dat momenteel achtste staat in de stand. De vraag is hoe hard Standard de geblesseerde Amallah gaat missen die dit seizoen al zes doelpunten wist te maken in onze hoogste voetbalklasse.
1
Moeskroen - Standard: 0-0

1
We zijn eraan begonnen op Le Canonnier. Wie neemt vandaag de bovenhand in het Waals duel?
4
Goed voetballen zal niet evident worden in Moeskroen vandaag aangezien het veld er niet zo goed bijligt.
5
Twee hoekschoppen op rij voor Standard, enkel uit de tweede wordt gevaar gecreëerd. Klauss kopt de bal niet zo gek ver naast het doel.
8
Moeskroen toont zich ook voor het eerst offensief. Olinga besloot om het eens vanop afstand te proberen maar hij mist zijn schot volledig. De bal rolt meters naast het doel over de achterlijn.
12
Muleka lanceerde Carcela richting doel die dan oog in oog met Koffi kwam te staan. De Moeskroen-doelman bleef opvallend kalm en plukte de bal netjes uit de voeten van Carcela.
29
Iets voor het halfuur is het wederom Klauss die voor dreiging zorgt, maar ook deze keer kan hij zijn kopbal niet kadreren. De bal vloog een dikke meter naast het doel.
33
Moeskroen weet voorlopig van geen hout pijlen te maken en heeft nog geen halve kans bij elkaar kunnen voetballen. Standard verdient eigenlijk wel een voorsprong.
37

Owngoal
Owngoal van Hugo Siquet: -
Moeskroen komt op voorsprong na een eigen doelpunt van Standard. Bodart wilde een scherpe voorzet wegboksen maar die slaat de bal tegen de aanstormende Siquet waardoor de bal in doel verdwijnt. Moeskroen tegen de gang van het spel in op voorsprong.


Scheidsrechter
Rust
Moeskroen gaat met een voorsprong de rust in zonder een schot op doel te hebben gehad. Een owngoal van Standard was daarvoor voldoende. Het zal trainer Simao en co worst wezen aangezien ze elk punt goed kunnen gebruiken in de strijd tegen de degradatie. Moeskroen hijst zich voorlopig virtueel boven de rode streep.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
We zijn begonnen aan de tweede helft. Kan Standard zijn blunder van in de eerste helft uitwissen en de wedstrijd nog ombuigen?
49
Siquet met een afzwaaier van aan de rechterpunt van de zestien. Een voorzet had een betere keuze geweest.
51
Ook Olinga probeert het eens van buiten de zestien maar zijn schot vliegt enkele meters naast het doel.
51
Klauss loopt zich goed vrij in de zestien en Muleka bedient hem met een goede voorzet maar de Braziliaan zijn kopbal mist alle richting.
54
Sissako met een schitterende lange bal op Lestienne die goed teruglegt op Klauss, maar Koffi was alert en komt goed uit waardoor Klauss niet kan afwerken.
59
Raskin zet Koffi met een hard schot van buiten de zestien weer aan het werk. De Moeskroen-doelman had een goede parade in huis om de bal uit zijn doel te ranselen.
59
Vervangen Mehdi Carcela
Ingevallen Abdoul Fessal Tapsoba


66
Vervangen Xadas
Ingevallen Darly Nlandu


66
Vervangen Hugo Siquet
Ingevallen William Balikwisha


73
 Gele kaart voor Fabrice Olinga

78
Vervangen Nicolas Raskin
Ingevallen Laurent Jans


78
Vervangen Serge Tabekou
Ingevallen Hamdi Harbaoui


80
Balikwisha neemt een afvallende bal op de volley net buiten de zestien. Zijn poging strandt enkele meters over het doel.
81
Nog iets minder dan tien minuten op de klok, komt er nog een slotoffensief van Standard?
84
Moeskroen countert na een hoekschop van Standard. Na wat getreuzel komt Olinga toch tot een laag schot dat maar net het doel mist.
89
Vervangen Fabrice Olinga
Ingevallen El Hadji Malick Gueye


90
 Gele kaart voor Konstantinos Laifis

90
 Gele kaart voor Marko Bakić

90+3
Laifis kopt een voorzet van Balikwisha hard over het doel van Koffi. Het was dé kans op de gelijkmaker.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.