Appelterre-Eichem
Lovendegem
Datum: 12/10/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadion KE Appelterre-Eichem
Appelterre houdt Lovendegem van zich af
Gentil Dossche
| 0 reacties
Appelterre houdt Lovendegem van zich af
Foto: © SC

Bij de tabaksplanters lijkt de lucht een beetje opgeklaard na een 2de zege op rij. Bij de bezoekers dient niet alleen het verlies verwerkt, maar ook een zware kwetsuur van Thomas Madou.

De wedstrijd was amper op gang gefloten of moest al worden stilgelegd. Bij een eerder onschuldig duel liep Thomas Madou immers een kuit- en scheenbeenbreuk op. De aangeslagen bezoekers kregen ook meteen een nieuwe draai om de oren. Van Steenkiste verlengde een voorzet van Schiettecatte in doel. Helin had heel wat moeite met een kopbal van Gunter Vandesompel en een stiftbal van Martens. De Paepe moest zich tonen op pogingen van Schiettecatte en Van Steenkiste. Toen Martens werd gehaakt vlamde Van Audenaerde de vrije trap staalhard binnen. De Durpel vond De Paepe tot twee keer toe op zijn weg. Even na het halfuur werd Vandesompel diep gestuurd en door Helin in de 16 gehaakt. Van Audenaerde schoot de penalty netjes binnen.
 
Na de koffie kon Lovendegem nog even de druk afhouden maar moest dan plooien. De Durpel verlengde een voorzet van Schiettecatte tegen de touwen. De thuisploeg versierde een resem halve kansen maar De Paepe stond pal. Toen iedereen zich al met een gelijkspel verzoende kreeg Lovendegem het deksel op de neus. Louahrani onderschepte een uittrap van De Paepe en knalde van op circa 20 meter strak in de hoek.
 
Voor Lovendegem wacht volgende zondag de derby tegen Aalter.
 
E. Appelterre: Helin, Meuleman, Moulart, Berth, Vandenbrande, Van Steenkiste (47’ Van Herreweghe), VandenBorre (75’ Louahrani), Kiekens, Schiettecatte (91’ Standaert), Vermeersch, De Durpel.
 
KSK Lovendegem: De Paepe, Van Audenaerde, De Baets, Madou (2’ Cannoot, 46’ Martens), De Grande, Vandenbussche, Bouchaala, Martens, Hennebert, Vandesompel (89’ Desmet), Sucaet.
 
Doelpunten: 4’ Van Steenkiste 1-0; 24’ en 37’ Van Audenaerde 1-1 en 1-2; 55’ De Durpel 2-2; 91’ Louahrani 3-2.
 
Geel: Helin