Stadion: Stadion SK Lebbeke
SK Lebbeke door Eeklo thuis afgeslacht
Gentil Dossche

Van het te verwachten spannende duel tussen de nummers 3 uit de rangschikking was helemaal geen sprake. SK Lebbeke werd gewoon van de mat geveegd en zal deze week zeker de wonden likken.

In het begin kon de thuisploeg nog even de schijn ophouden. Mohammed Bousba verzilverde een strafschop na een tiental minuten. De vreugde was van korte duur nadat Joren Hebberecht een hoekschop binnenkopte. Wat later kreeg Sonny De Moye het leder niet onder controle en Jan Engels nam het geschenk in dank aan. Eerst leek de lat een dwarsligger voor Engels, even later een bondgenoot voor Joren Hebberecht toen een kopbal via de lat op de rug van De Moye viel. Nog voor de pauze was de kous af. Kjell De Cock trapte de rebound tegen de netten toen de thuisportier een vlam van Engels moest lossen.

Ook na de rust bleek Jan Engels niet af te stoppen. Met twee doelpunten in een goede vijf minuten en daartussen een assist voor Kjell De Cock was de Lebbeekse vernedering een feit.

SK Lebbeke: De Moye, Magito, Van Den Abbeele (83’ Foucquaert), Van Laere, Evens, Vermeir (46’ Van Der Bruggen), Bousba, Van Damme, Rooms, Van Driessche, Benzirar (46’ Van Beveren).

FC Eeklo: Van Avermaet, Joachim Hebberecht, De Decker, Van Boven, Bulens, Minnaert (68’ Van Hamme), De Maesschalck, De Palmenaer (62’ De Croock), Joren Hebberecht, De Cock (71’ Longueville), Engels.

Doelpunten: 10’ Bousba 1-0; 12’ Joren Hebberecht 1-1; 21’ Engels 1-2; 33’ Joren Hebberecht 1-3; 39’ De Cock 1-4; 57’ Engels 1-5; 58’ De Cock 1-6; 63’ Engels 1-7.

Gele kaarten: Evens, Bousba, Van Damme, Van Beveren, Minnaert.