Maldegem
Kruibeke J.Vl.
Datum: 12/10/2008 15:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Maurice Dewaelestadion
Net geen stunt van Kruibeke bij Maldegem
Gentil Dossche
| 0 reacties
Net geen stunt van Kruibeke bij Maldegem
Foto: © SC

Scheve situaties rechtzetten, het lijkt een gewoonte te worden voor Maldegem. Opnieuw was het schudden en beven geblazen want Kruibeke leek op weg naar de zege. In minder dan een minuut kwam de ommekeer op het bord.

Met snel en technisch sterk voetbal greep de thuisploeg de bezoekers direct bij de keel. Jurgen De Maayer moest zich tonen op een knal van Pieter Inghelbrecht (2’). Aan de overzijde verslikte Gregory Polen zich bijna toen hij de bal wou ontzetten (4’). Davy Van Moortel kon een kopbal van Arne De Smet onschadelijk maken (12’). Sven De Rycke nam De Maayer hard op de korrel (13’). Toen De Rycke door de buitenspelval glipte aarzelde hij te lang (20’). De Maayer kon een knal van Diego Van Malderen nog uit zijn doelvlak houden maar was kansloos op de rebound (21’). De thuisploeg ging op haar elan verder en De Smet kwam centimeters te kort om in te koppen (31’). Voor Miguel Wille stond de bezoekende portier in de weg (35’). Kruibeke reageerde maar het schot van Ward Vertonghen kon de thuisgoalie niet verschalken (37’). Toen doelman Polen een knal van Vertonghen moest lossen was Pieter Van de Manacker er als de kippen bij om binnen te tikken (41’). Op slag van rust kon Gerdi Volckaert een achteruitlegger van Tim Vierbergen wegwerken.
 
Sam Van Moorhem dwong De Maayer al vlug tot ingrijpen (47’). Tim Vierbergen snelde de ganse thuisverdediging voorbij maar werd onderuitgehaald door Inghelbrecht. Bal op de stip maar geen kaart en dat zou later cruciaal blijken. Pieter Van de Manacker liet Gregory Polen geen kans (55’). Met een karpersprong op een vlam van Johan Segers hield de thuisportier zijn ploeg in de wedstrijd (65’). Olivier De Vlieger ging diep maar knalde over (71’). Op een voorzetschot van Miguel Wille richting winkelhaak had De Maayer en wereldsave in huis (73’). Vertonghen kapte zich mooi vrij. Opnieuw lag Polen in de weg (76’). Aan de overzijde hield zijn opponent een tipschot van De Rycke onder controle (78’). Bij Kruibeke dachten enkelen al de buit aan wal tot invaller Jens Van Hulle een hoekschop in doel verlengde (79’). De bezoekers van slag en Pieter Inghelbrecht schoof het leder onder verdediger en doelman (80’). Het slotoffensief was voor de bezoekers. De Vlieger schoot een voorzet van Vierbergen in de wolken en Van Moortel kopte in de handen van doelman Polen.
 
KSK Maldegem: Gregory Polen, Yannick Van de Voorde (63’ Jens Van Hulle), Sven De Rycke, Pieter Inghelbrecht, Sam Van Moorhem, Miguel Wille (75’ Kevin Bleyaert), Kenneth Speeckaert, Arne De Smet, Jeroen Calsyn (75’ Lorenzo Lammens), Diego Van Malderen, Gerdi Volckaert. Res: Jens Lammertyn
 
KJV Kruibeke: Jurgen De Maayer, Didier Lenjou, Davy Van Moortel, Pieter Mussely, Glenn Verhulst (63’ Olivier De Vlieger), Tim Vierbergen, Ward Vertonghen, Pieter Van de Manacker (82’ Ladi Kuye), Kevin Piessens (84’ Bjorn Mallentjer), Johan Segers, Tom De Wolf. Res: Mike Royers
 
Doelpunten: 21’ Van Malderen 1-0; 41’ & 55’ Van de Manacker 1-1 en 1-2; 79’ Van Hulle 2-2; 80’ Inghelbrecht 3-2
 
Gele kaarten: 42’ Mussely; 51’ Speeckaert