Kruibeke J.Vl.
Bellem SK
Datum: 06/12/2009 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke geeft Bellem al vroeg het nakijken
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke geeft Bellem al vroeg het nakijken
Foto: © SC

Rode lantaarn Bellem kon op geen enkel moment de thuisploeg iets in de weg leggen en was al na een half uur helemaal uitgeteld. Pech weerhield Kruibeke er van om een monsterscore op het bord te zetten.

Na de aanpassingsperiode mocht Nick Heyman de handen uit de mouwen steken. Eerst moest hij plat op een schot van Ladi Kuyé. Even later had hij drie goede reflexen op schoten van Pieter Van de Manacker. Toen Ward Vertonghen aan de haal ging was de bezoekende portier toch geklopt. De knappe lobbal viel echter op de binnenkant van de paal. Kruibeke bleef Bellem achteruit duwen en toen Nick Pieters kon voorzetten vlamde Van de Manacker de bevrijding in de benedenhoek. Drie minuten later verlengde Davy Van Moortel een vrije trap rakelings over. Van de Manacker nam Heyman op de korrel en die moest loslaten. Vertonghen knalde de bal staalhard binnen. Op het halfuur eenzelfde scenario. Heyman loste de vrijschop van Van de Manacker en Johan Segers trapte de rebound tegen de netten. Bellem kon tegen dit thuisgeweld enkel een kopbal van Jasper Lootens plaatsen. Didier Lenjou werkte het leder op de lijn weg.

Kruibeke nam na de rust wat gas terug en een voorzet van Gertjan Hautekeete viel op de lat. Heyman was attent op een schot in de draai van Pieters. Toen Steven Verstraeten uithaalde moest de bezoekende portier plat. Aan de overzijde vlamde Kevin Van de Voorde recht op Jurgen De Maayer. Onmiddellijk nadien kon Van de Voorde een inzenden van Van de Manacker van de lijn vegen. Pieters glipte door de buitenspelval en trok alleen af op Heyman. De jonge aanvaller plaatse de bal naast de doelman maar ook naast de paal. De thuisverdediging verslikte zich en Thomas Moerman kreeg een vrije schietkans. De Maayer bracht redding met de voet. Wouter D’hoedt verplichtte de thuisgoalie tot een parade. Vertonghen verlengde een vrijschop van Van de Manacker in één tijd maar Heyman had een goede save in huis.

KJV Kruibeke: De Maayer, Noeninckx, Van Moortel, Verstraeten, Theunis (19’ De Wolf), Kuyé, Vertonghen, Van de Manacker, Lenjou, Segers (81’ Martens), Pieters (71’ Vierbergen)

 

SK BELLEM: Heyman, Lootens, Bral, Van Hee (43’ Hautekeete), Moerman, Van de Voorde, De Zutter (77’ Cantoro), D’hoedt, Boone, Steyaert, Dombrecht (67’ Bauwens)

Doelpunten: 18’ Van de Manacker 1-0; 26’ Vertonghen 2-0; 30’ Segers 3-0

 

Gele kaarten: geen