Terjoden-Welle
Meetjesland
Datum: 06/12/2009 14:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Sportpark Terjoden
Terjoden wint de topper tegen Eeklo van op de stip
Gentil Dossche
| 0 reacties
Terjoden wint de topper tegen Eeklo van op de stip
Foto: © SC

Terjoden had het niet onder de markt tegen de sterke bezoekers uit Eeklo maar kon toch de punten thuis houden. De leiders vergroten meteen hun voorsprong op de naaste achtervolgers.

Glenn De Backer moest al na een halve minuut vol aan de bak op een schot van Sam Van Moorhem. De reactie van Terjoden-Welle volgde snel. Jelle De Roeck mikte over het doel van Bjorn Van Avermaet. Het spelbeeld wisselde voortdurend en Eeklo kwam via Jaon Avoki aan een nieuwe kans maar die mikte te hoog. De thuisploeg nam stilaan de controle over de partij op zich. Een vluchtschot van Yves Bellon ging via Mamadou Gueye in hoekschop. Stijn De Coen trapte dan weer in het zijnet. Na een vlotte combinatie via Jelle De Roeck en Yannick De Rouck trapte Bellon op een bezoekende verdediger. Op slag van rust pakte Avoki nog een keer uit met een harde knal maar De Backer weerde in corner.

Na de rust zette Terjoden-Welle meteen druk naar voor. De Roeck slalomde voorbij alles en iedereen maar zijn voorzet bereikte niemand. Tien minuten na de rust ging de bal op de stip na een lichte fout op De Coen. Yves Bellon zette de elfmeter feilloos om. De reactie van Eeklo bleef niet uit. De bezoekers ging op zoek naar de gelijkmaker en kwamen dicht in de buurt na een actie van Kjell De Cock. Jeroen De Paepe kon nog net in hoekschop koppen. Even later ging De Cock opnieuw zijn kans. Dit keer pakte De Backer uit met een ultieme reflex. Terjoden-Welle kon op counter nog twee kansen versieren. Van Avermaet redde een poging van De Rouck en ook Gregory De Mol kon niet scoren.

SK Terjoden-Welle: G. De Backer, De Paepe, Van Den Branden, De Meester, Bellon (89’ Malfroid), J. De Backer, De Roeck (80’ Van Canegem), De Coen (74’ De Mol), De Neys, De Swaef, De Rouck

KFC Eeklo: Van Avermaet, Van De Voorde, Piessens (46’ Van Wingen), Gueye, Schotte (81’ Buysse), De Maesschalck, Van Moorhem, De Cock, Avoki, De Ham, De Palmenaer

Doelpunt: 56’ Bellon 1-0

Geel: De Roeck, De Swaef, Gueye, De Ham, De Maesschalck