Ninove
Eendracht Opstal
Datum: 05/12/2009 19:30
Competitie: Oost-Vlaanderen (1)
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: De Kloppers
Opstal haalt een verdiend gelijkspel bij Ninove
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opstal haalt een verdiend gelijkspel bij Ninove
Foto: © SC

Tot minder dan tien minuten voor affluiten was de ontgoocheling duidelijk merkbaar bij de technisch sterke bezoekers. Het slotoffensief leverde alsnog een puntendeling op.

De stadionklok had amper twee omwentelingen gemaakt of Ninove mocht al juichen. Serge Beerens dropte de bal in het bezoekende doel. Opstal reageerde zoals het moest en zocht al voetballend de gelijkmaker. Van Hoomissen, Smet en Mertens lieten echter de kansen aan zich voorbijgaan. Aan de overzijde deed Sonck hetzelfde.

Na de rust begon Ninove het snedigst aan de match. Beerens geraakte niet voorbij Haentjens. Een vlam van Sesay ging aan iedereen voorbij. Nadat hij eerst op de paal had gekopt, verdubbelde Beerens de voorsprong. Met het hoofd verlengde hij een voorzet van Torrekens in doel. Opstal was nu toch enigszins aangeslagen maar Sonck, Torrekens en Beerens vergaten af te werken. Met nog een vijftal minuten op de klok moesten beide ploegen met 10 verder. Even later kon Van Hoomissen de aansluitingstreffer tegen de netten prikken. Net voor affluiten bediende Van Hoomissen de vrijstaande Sesay en Opstal kreeg waar het recht op had.

VK Ninove: Callebaut, Perremans, Boeykens, Steenhout (69’ Schietecat), Van Poelvoorde, Sonck, Beerens, Torrekens, De Bolle (71’ Vernis), Noël-Dero, Goubert.

E. Opstal: Haentjens, Smet, Van Driessche, Van Der Elst (16’ Saerens), Mertens, Atilio (65’ Unaldi), Buys, Sesay, Harnie, Maes (46’ Buta), Van Hoomissen.

Doelpunten: 2’ en 76’ Beerens 1-0 en 2-0, 89’ Van Hoomissen 2-1, 90’ Sesay 2-2.

Kaarten: Geel: Steenhout, Mertens. Rood: 86’ Mertens en Van Poelvoorde.