Datum: 17/04/2015 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
AA Gent heeft leidersplaats eindelijk beet!
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
AA Gent heeft leidersplaats eindelijk beet!
Foto: © photonews

AA Gent prijkt helemaal bovenaan het klassement. Eindelijk zijn de Buffalo's erin geslaagd de leidersplaats te grijpen. Met twee treffers smeerde Pedersen Standard zijn eerste thuisnederlaag in 2015 aan. Het werd uiteindelijk 1-3.

Pech voor AA Gent want goudklompje Moses Simon raakte dan toch niet speelklaar. Hein Vanhaezebrouck haalde Raman en Van Der Bruggen uit het elftal. Pedersen en Poletanovic kregen een basisstek. José Riga bracht De Sart in de plaats van Carcela.

Wat een verschil tussen het Standard van vorige week tegen Anderlecht en de manier waarop Standard tegen Gent startte. Het plannetje van Vanhaezebrouck klopte volledig en de roodhemden moesten voortdurend achter de bal aanlopen.

Voor het kwartier was er al een serieuze waarschuwing van Depoitre die maar net naast kopte. Halfweg het eerste bedrijf trapte Pedersen Gent virtueel naar de leiding. Milicevic legde de bal slim terug en Pedersen plaatste perfect in de hoek: 0-1.

Een reactie van Standard? Die kwam er in de eerste helft niet. Doelman Thuram moest zich verschillende keren in de kijker spelen op schoten van Dejaegere en Milicevic. José Riga stuurde bij. Hij liet de elf staan, maar voerde wel positiewissels door.

Het herschikte Standard leek beter te staan, maar dan sloeg Pedersen opnieuw toe. Vanop dik 25 meter schudde hij een geweldige knal uit zijn slof, Thuram kon er helemaal niet bij. Een geweldige goal en AA Gent op rozen: 0-2.

Knap dat Standard er op dat moment in slaagde het gaspedaal dieper in te drukken. Sels kreeg op enkele minuten meer werk op te knappen dan in de ganse eerste helft en na 65 minuten stond de aansluitingstreffer op het bord. Bia zette de penalty feilloos om die Rafinha met handspel had veroorzaakt.

Even laaide het vuur opnieuw op aan de boorden van de Maas en kende Gent een moeilijke periode, maar hield stand. In de extra tijd maakte de ingevallen Tabekou er bij zijn debuut zelfs nog 1-3 van. Standard kan zich niet in de titelstrijd knokken, Gent neemt de leiding en doet volop mee voor de oppergaai.


Opstellingen

Standard Standard

  Speler G Beoordeel
Thuram-Ulien Yohann 90' -
Milec Martin   90' -
Teixeira Jorge 90' -
Scholz Alexander 90' -
Van Damme Jelle   90' -
Trebel Adrien 84' -
Enoh Eyong 60' -
De Sart Julien 90' -
Mujangi Bia Geoffrey 88' -
De Camargo Igor 90' -
Ezekiel Imoh 90' -
  Bank G Beoordeel
Louis Jeff 30' -
Ono Yuji   6'  
Faty Ricardo 2'  
Andrade Darwin -  
Legear Jonathan -  
Kawashima Eiji -  
Arslanagic Dino -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' -
Rafinha Rafael Scapini 90' -
Nielsen Lasse A 90' -
Gershon Rami   90' -
Kums Sven 68' -
Dejaegere Brecht 79' -
Asare Nana   90' -
Poletanović Marko 90' -
Milicevic Danijel A 90' -
Depoitre Laurent 90' -
Pedersen Nicklas ⚽ ⚽ 72' -
  Bank G Beoordeel
Neto Renato 22' -
Saief Kenny 18' -
Tabekou Serge  11' -
Vitas Uros -  
Vandenbussche Brian -  
Raman Benito -  
Puljic Ante -  
Van der Bruggen Hannes -  
Herbeleef Standard - KAA Gent

Vooraf

Play-off 1

 Speeldag 3