Depoitre zag een sterk Gent: "Ja, we kunnen het ook zonder Simon"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Depoitre zag een sterk Gent: "Ja, we kunnen het ook zonder Simon"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KAA Gent ging vrijdagavond verrassend winnen op het veld van Standard. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck moest het zonder Moses Simon stellen, maar dat bleek geen probleem. "Er is meer dan genoeg kwaliteit aanwezig in onze kern", aldus Laurent Depoitre.

Jordan Horwood in Luik

“We twijfelden er niet aan dat we ook zonder Simon konden winnen. Het is zeker een aderlating voor ons als hij er niet bij is, maar er is meer dan genoeg kwaliteit aanwezig in onze kern.”

Depoitre vormde dan maar een sterk duo met Nicklas Pedersen. “Dat hij langzaam maar zeker terug is, is een bewijs van de sterkte van onze kern. Ik vorm een ander soort duo met Nicklas, maar het is eveneens een efficiënt duo, hé. Hij kan de bal zó goed bijhouden.”

"Het is super dat we op kop staan, maar het is nog lang"

Nu kan de spits rustig achterover leunen en kijken wat de concurrentie zondag doet. “Ik ga de wedstrijd zeker bekijken. Club is onze volgende tegenstander, en zo kan ik hen al een beetje analyseren. Het is super dat we nu op kop staan, maar het seizoen duurt nog zeven wedstrijden en dat is lang.”

Het woord ‘titel’ neemt Depoitre dan ook nog niet in de mond. “We gaan thuis zoveel mogelijk punten proberen te pakken. Maar kampioen worden, dat is niet onze doelstelling”, blijft de Gentse topschutter bijzonder nuchter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties