Datum: 19/04/2018 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - Charleroi (Play-off 1)

Volg de match tussen Club Brugge en Charleroi live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
















19:40
Felice Mazzu voert één wissel door
Intussen hebben we ook de opstelling van Charleroi doorgekregen en trainer Felice Mazzu pakt uit met 'slechts' één wissel: sneltrein op de flank Mamadou Fall verhuist naar de bank, met Gjoko Zajkov krijgen we een extra verdediger.
20:03
Herhaling van spektakelstuk in competitie?
De laatste confrontatie tussen Club en Charleroi op Olympia leverde maar liefst zes goals op, netjes verdeeld over beide teams. Dat is toch alweer ruim twee maanden geleden. Krijgen we ook vanavond een doelpuntenkermis in een zonovergoten en sfeervol Jan Breydel?
20:19
Het is wachten op de fans van Charleroi
De stadionspeaker verwelkomt de supporters van de bezoekende ploeg, maar er is nog geen kat te bespeuren in het uitvak. Fileleed zou weleens de oorzaak kunnen zijn op deze mooie lentedag in april. Die van Club zijn wel al in groten getale op post en jagen de decibels al eens flink de hoogte in op de tonen van Kasabian en Oasis.
19:55
Club kan serieuze stap richting titel zetten
Dat de belangen groot zijn vanavond is een understatement. Door de nederlaag van Anderlecht en het gelijkspel van AA Gent kan Club een fantastische zaak doen. Bij winst bedraagt het verschil respectievelijk zes en acht punten.

Vooraf

19:32
Ivan Leko pakt uit met serieuze verrassing
Het was uitkijken naar de opstelling van Club Brugge en niet één, maar twee serieuze surprises van de chef: Lior Refaelov verdwijnt zoals verwacht naar de bank ten voordele van Wesley, maar ook Dion Cools start niet. Hij wordt op rechts vervangen door Krépin Diatta.
1
Club Brugge-Charleroi: 0-0
1

Goal
Doelpunt van Wesley (Abdoulay Diaby)
Wat een droomstart voor Club Brugge! Een knappe aanval komt in de kluts bij Wesley, die de bal in de verste hoek deponeert, al week het leer wel nog af. Het voorbereidende werk was van Diaby, met een hakje, en een vallende Vanaken.
3
Wat een sfeertje op Jan Breydel na die bijzonder vroege goal van Wesley Moraes, het is voor de bonkige Braziliaan zijn achtste treffer van het seizoen en dit zou weleens bevrijdend kunnen werken voor blauw-zwart. De fans zijn alvast helemaal wakker.
5
Een opvallend sterke start ook van Krépin Diatta, die na zijn invalbeurt van 45 minuten op het veld van AA Gent nu zijn eerste basisplaats krijgt en hij is stevig begonnen met meteen enkele gevaarlijke acties. Al is zijn bal in de diepte voor Vormer nu wel iets te ver...
7
Rezaei bijna met de gelijkmaker!
Het antwoord van Charleroi laat niet al te lang op zich wachten en het is de Iraanse topschutter van De Zebra's, Kaveh Rezaei, die gevaarlijk uithaalt. Gabulov kijkt de bal naast. Toch een verwitting voor Club.
9
Bijna de 2-0!
Geweldige actie van Abdoulay Diaby aan de rand van de zestien, die met een schitterende beweging zijn mannetje in de wind zet en héél scherp voor doel trekt. Aan de tweede paal staat Limbombe, maar bij Charleroi kunnen ze nog net de 2-0 verijdelen.
11
Het hele stadion schreeuwt om een penalty na een duel tussen Diaby en Dessoleil, maar Lardot gaat er niet op in. Toch weer een gevaarlijke prik, dat echt wel verduiveld sterk aan de match is begonnen. Het leger van Ivan Leko heeft vleugels.
14
Vormer knalt de 2-0 dikke meter over!
Alweer een mooi nummertje van een ontketende Diaby, die de bal eerst mooi uit de lucht haalt en vervolgens vanaf de achterlijn teruglegt tot bij de inlopende Vormer. De kapitein en Gouden Schoen knalt evenwel onbesuisd over.
15
We zien aan de zijlijn al meteen Benoît Poulain opwarmen, is er iets aan de hand met een van de verdedigers? We zien niet meteen iemand met hinder. De Franse verdediger, die lang out was, krijgt in ieder geval een warm applaus van het publiek.
16
Bij Charleroi staan ze nog te slapen en een erbarmelijke pass centraal zet Diaby opnieuw op weg naar Mandanda. De Malinese pocketspits kan kiezen voor de infiltrerende Vormer, maar gaat zijn eigen kans. Tot grote ontgoocheling van het publiek. Het geforceerde schot vliegt meters over.
18
Gabulov redt de meubelen voor Club!
Een fikse tegenprik van Charleroi nu toch en Baby kan de bal doortikken tot bij de volledig vrijstaande Kaveh Rezaei. Die kan de één tegen één met Gabulov aangaan, maar de ervaren Rus komt als winnaar uit het duel. Géén 1-1!
20
De bezoekers lijken eindelijk uit hun lenteslaapje ontwaakt en Brandon Mechele moet alles uit de kast halen om de bal uit de voeten van de fel oprukkende sneltrein Núrio te tackelen. Het levert Charleroi nog een ongevaarlijke corner op.
22
Diatta is bij momenten een gesel voor de defensie van Charleroi en zet weer gezwind zijn mannetje in de wind. Vervolgens krijgt hij een stevige por in de rug, maar Lardot ziet er geen graten in. Tot groot ongenoegen van het levendige thuispubliek.
24
Diaby was ijzersterk aan de match begonnen, maar is nu toch al tien minuten op de sukkel. Hij krijgt een bal van Vanaken, maar laat zich dat leer werkelijk kinderlijk aftroeven. De topschutter van blauw-zwart staat er een beetje beteuterd bij.
26
Vanaken mist zijn schot compleet!
Wesley wordt op rechts uitstekend weggestuurd en wacht prima tot er volk komt bijsluiten. Hij legt de bal tot bij de inkomende Vanaken, maar die trapt half naast de bal. Weg kans voor Club!
27

Goal
Doelpunt van Abdoulay Diaby (Stefano Denswil)
Vanaken trapt een wenkende kans eerst nog op Mandanda, maar op de corner die volgt, is het wel prijs voor Club! Denswil met de kopbal en aan de tweede paal staat Diaby moederziel alleen om af te werken.
28
Brugse fans kirren van de pret en jennen Anderlecht
"Are you watching Anderlecht?" en "Alle Brusseleirs, dat zijn sukkeleirs" weergalmt luidkeels van de tribunes van Jan Breydel. Die 2-0 zet blauw-zwart werkelijk in een zetel. Charleroi laat zich echter wel heel gewillig naar de slachtbank leiden.
31
Die twee doelpunten zullen toch een bevrijdend effect hebben voor Club na die povere start van play-off 1. Daar is trouwens de volgende kans al: Vanaken stuurt Vormer het straatje in, maar die wordt nog net op tijd van de bal gezet.
32

Goal
Doelpunt van Ruud Vormer (Hans Vanaken)
En daar is de 3-0! Hans Vanaken zet zich op links prima door en slingert de bal op het hoofd van Ruud Vormer. De Gouden Schoen maakt het uitstekend af, al raakt de bal wel nog de benen van Mandanda.
34
Het stadion davert op z'n grondvesten na die derde treffer van Club Brugge in ruim een halfuur. Dit mag niet meer mislopen voor de ploeg van Ivan Leko. Dit Club lijkt rijp voor de titel, Charleroi weet van geen hout pijlen te maken.
36
Frustratie bij Charleroi bij 3-0
De frustratie neemt toe bij de bezoekers en Diaby wordt niet voor het eerst hardhandig aangepakt. Ivan Leko maakt van de gelegenheid gebruik om zijn manschappen nog wat bij te spijkeren. Hij wil dat zijn ploeg scherp blijft.
38
Wat een kogel van Wesley, net geen 4-0!
Anthony Limbombe pakt uit met een kwieke actie en speelt in tot bij Wesley. De Braziliaan zit vol vertrouwen na zijn goal en haalt van héél ver hard uit. Parfait Mandanda kan de bal met een ultieme snoekduik nog net uit de hoek ranselen!
41
Doelpunt van Vormer afgekeurd, woede is groot
Alweer gejuich in Brugge want Ruud Vormer wordt perfect gelanceerd en maakt het ook netjes af via de binnenkant van de paal. Ref Lardot verpest het feestje evenwel, hij heeft blijkbaar een fout gezien en dus blijft het bij 3-0. De fans begrijpen er niks van.
43
Club trekt zich niet bijster veel aan van die afgekeurde vierde treffer en blijft maar komen. Dit keer is het de dartel agerende Diatta die uitpakt met een schot, maar de jonge Senegalees glijdt half weg en dus moet Mandanda niet aan het werk.
45
Op slag van rust nog twee keer Club en eigenlijk had het hier al makkelijk 5-0 of 6-0 kunnen zijn. Hans Vanaken ziet zijn streep net naast de verste paal vliegen. Intussen blijkt dat aan de 4-0 een duwfout van Nakamba vooraf ging, vandaar de beslissing van Lardot.


Scheidsrechter
Rust
Club Brugge - Charleroi: 3-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Nurio Fortuna
Ingevallen Francis N'Ganga


46
Vervangen Francisco Javier Martos
Ingevallen Mamadou Fall


46
Vervangen Matej Mitrović
Ingevallen Benoit Poulain


47
Flink wat wissels bij het begin van de tweede helft, Mazzu kon het niet meer aanzien en haalt met Martos en Núrio ineens twee pionnen naar de kant. Zij worden vervangen door Fall en N’Ganga. Bij Club krijgen we de langverwachte rentree van Poulain. Tot groot jolijt van het publiek.
49
Gabulov is punten aan het scoren!
Net na een vrije trap van Denswil die net iets te laat zakt en dus over het doel valt, krijgt Charleroi via Benavente dé kans op de 3-1, maar oog in oog met Gabulov is het de Rus die als mentale winnaar uit de strijd komt. Knappe beenveeg!
50
Diaby dicht bij de 4-0!
Hans Vanaken rukt op in de zestien en legt dan prima breed tot bij Wesley, die meteen doortikt tot bij Diaby. De Malinese spits, intussen zit hij toch al aan 12 goals, kan net niet voldoende afdrukken en dus kan Mandanda redding brengen.
52
Wat heeft die Gabulov veel vertrouwen, dit keer plukt hij een vrije trap van Benavente als was het een rij appeltje. Dat hij meteen snel de tegenaanval lanceert, levert hem een staande ovatie op. En daar is Diaby intussen weer, de 4-0 wenkt.
54

Goal
Doelpunt van Wesley (Hans Vanaken)
En voila, onze woorden zijn nog niet koud of het is prijs. Hans Vanaken trekt ongehinderd op avontuur en legt de bal perfect in de loop van Wesley. De Braziliaanse beer faalt niet en legt de 4-0 voorbij Mandanda.
56
Daar is Ruud Vormer ook nog een keertje. Zo'n typische scherpe voorzet vanop rechts, maar dit keer geen doelpunt voor Club. Charleroi moet toch echt wel opletten of het krijgt hier een afstraffing van jewelste. Enfin, dat is het nu eigenlijk al.
58
Vanaken ziet zijn kans schoon om zijn assistnummertje van daarnet nog eens dunnetjes over te doen, maar dit keer is zijn pass niet precies genoeg en dus geen vrije doorgang voor een op de loer liggende Diaby.
61
Limbombe jaagt de 5-0 over!
We hebben hem nog niet heel veel moeten noemen, maar daar is Rode Duivel Anthony Limbombe dan toch een keertje. Hij krijgt een uitgelezen scoringskans, maar knalt de bal iets te wild over het doel van Mandanda.
62
Vervangen Anthony Limbombe
Ingevallen Dion Cools


64
Wat is die Diatta bij momenten toch een streling voor het oog. Het raspaardje uit Senegal zet zomaar eventjes twee belagers in de wind, maar zijn voorzet komt er niet meer uit. Ivan Leko zal meer dan content zijn over zijn (flank)aanvaller.
67
Charleroi heeft nu toch even het initiatief overgenomen, vooral omdat het dat ook krijgt van Club. De voet is even van het gaspedaal en dat mag ook wel na een sterk eerste uur. Komt er nog een eerredder voor De Zebra's? Baby probeert het met een kopbal over en naast.
72
Vervangen Kaveh Rezaei
Ingevallen Chris Bedia


72
Vervangen Wesley
Ingevallen Lior Refaelov


73

Goal
Doelpunt van Hans Vanaken (Dion Cools)
En de forfaitscore staat op het bord. Dion Cools met de haarscherpe voorzet vanop rechts en Hans Vanaken kan centraal bijzonder makkelijk zijn knikker tegen de bal zetten. 5-0 zeg!
76
Bijna stond het 6-0 voor Club Brugge!
Wat een pletwals is dit blauw-zwart vanavond. De volgende kans komt er al aan en Parfait Mandanda, die niet een slecht staat te keepen hoor, duikt de 6-0 van Brandon Mechele uit de hoek. Wat een demonstratie is dit hier.
79

Goal
Doelpunt van Lior Refaelov (Dion Cools)
Niet te geloven toch, daar is de volgende treffer al. Dion Cools waagt vol z'n kans en neemt zo bijna Mandanda te grazen in de korte hoek. In de rebound is Refaelov er echter als de kippen bij en het staat 6-0!
83
Die van Anderlecht zullen met een zeer zuur gevoel naar deze match kijken, niet alleen zien ze grote rivaal Club zwaar uitpakken. Paars-wit wordt ook nog eens voortdurend verbaal op de korrel genomen door de Brugse aanhang.
85
Bij Club Brugge lijken ze nog zin te hebben in een zevende treffer en dat zou meteen ook een record zijn in de geschiedenis van play-off 1. Ivan Leko blijft trouwens maar aanwijzingen geven, hij laat zijn ploeg geen moment verslappen.
87
Mexican Wave rolt door Jan Breydel!
Het publiek vertoeft in ware partystemming, zij weten dat dit een heel belangrijke stap is richting de vijftiende landstitel uit de geschiedenis. De kloof met Anderlecht lijkt geslagen. Zes punten, eigenlijk zeven dus...


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
22:20
Het eindigt op 6-0 voor Club Brugge
Jonathan Lardot verlost Charleroi uit z'n lijden en maakt een einde aan deze spetterende match. Blauw-zwart neemt een ferme optie op de titel, wat een demonstratie vanavond!