Heel wat fans van Club Brugge stelden zich vragen bij zijn transfer, maar: "Tot nu toe heeft hij niet de kans gekregen om zich 10 matchen te tonen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 6 reacties
Heel wat fans van Club Brugge stelden zich vragen bij zijn transfer, maar: "Tot nu toe heeft hij niet de kans gekregen om zich 10 matchen te tonen"
Foto: © photonews

Aan doelmannen dit seizoen geen gebrek bij Club Brugge, maar eentje die kan overtuigen? Kenneth Vermeer leek goed op weg om zich in de harten van de fans te spelen, tot hij in volle play-off 1 geblesseerd uitviel. En intussen ligt met Guillaume Hubert nog een andere keeper in de lappenmand.

Die Hubert, wat moeten we daar nu eigenlijk van denken? De transfer van onze 24-jarige landgenoot deed afgelopen zomer in ieder geval heel wat wenkbrauwen fronsen in Brugge. Toen Ethan Horvath uit de ploeg ging mocht de van Standard overgekomen keeper zijn kans wagen, maar zonder veel succes. 

Emoties controleren

Of het Waalse sluitstuk nog een toekomst heeft in Jan Breydel is afwachten geblazen, maar dat hij capaciteiten heeft, staat buiten kijf. Niet onze woorden, wel die van zijn ex-keeperstrainer bij Standard, Philippe Vande Walle: "Het is een jongen die zeker kwaliteiten heeft hé, dat is een feit. Maar ik denk dat hij nog kan verbeteren inzake het emotionele aspect, in het onder controle houden van zijn emoties. Ik denk wel dat het een doelman met toekomst is", luidt het bij Voetbalkrant

In het verleden ging Hubert al eens in de fout, zowel bij Standard als bij Club: "Ervaring krijg je door fouten te maken. Voor mij is ervaring de opsomming van fouten. Op één voorwaarde, dat je ze natuurlijk niet meer herhaalt als doelman. Ik ga trouwens nooit een keeper positief of negatief evalueren op basis van twee of drie matchen. Hij moet eerst een tijdje tussen de palen staan en dan kan je pas zeggen wat goed en minder goed is. Tot nu toe heeft Hubert niet de kans gekregen om zich 10 matchen op rij te onderscheiden, het is bij twee of drie matchen gebleven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties