"Dit is hoe we het willen doen, hoe we kampioen willen spelen en dit is wat we zondag tegen Standard opnieuw willen brengen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert vanuit Brugge
| 4 reacties
"Dit is hoe we het willen doen, hoe we kampioen willen spelen en dit is wat we zondag tegen Standard opnieuw willen brengen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niks dan uitblinkers gisteren bij Club Brugge, maar als we dan toch één man van de match moeten kiezen: Hans Vanaken. De rijzige spelmaker was omnipresent en pakte uit met een knappe kopbalgoal en twee assists. Na afloop stond er dan ook een stralende (jonge)man in de 'mixed zone'.

Daar is play-off 1, daar is Hans Vanaken. Net als in 2016 lijkt de 25-jarige Limburger een sleutelrol te gaan vertolken in de beslissende matchen. Zijn prestatie gisteren was af en hij werkte op de koop toe ook nog eens zijn persoonlijke statistieken bij: nu al 10 goals en evenveel assists. De double double is nog voor halfweg in play-off 1 een feit.

Bij de keel grijpen

"Ja dit is genieten hé. Dit is de reactie die we nodig hadden na die twee uitmatchen. We kwamen op het veld met een heel goeie focus en dito mentaliteit om de tegenstander meteen bij de keel te grijpen. Als de bal dan al na 40 seconden in het net ligt, is dat heel goed voor het vertrouwen. Al zeker na die twee mindere uitslagen van vorig week", aldus een stralende en zichtbaar tevreden Vanaken. 

"Dit was de perfecte start en dan zie je ook dat het vertrouwen terugkomt in de ploeg. Dat we goed voetballen, veel kansen creëren en veel scoren. Dit was simpelweg de perfecte prestatie van Club Brugge." 

Minder aansluiting in 16

Dat de machine zo ineens weer op volle toeren draaide, is natuurlijk geen toeval. Die terugkeer naar een 3-5-2 met Diaby én Wesley voorin, weet u wel: "Het is de keuze van de trainer geweest om tegen Gent en Anderlecht een man meer op het middenveld te zetten. Ik vond dat gewoon een goeie keuze met 'Rafa', die het ook goed gedaan heeft. We creëerden een mannetje meer, maar misschien hadden we iets minder die aansluiting in de zestien", analyseert Vanaken nuchter. 

"Dat systeem met twee spitsen, dat zijn we al het hele jaar gewoon hé. Dat is misschien iets makkelijker, we zijn het meer gewend om zo te spelen. Als het dan loopt zoals vandaag, zie je wel dat we elkaar echt blindelings vinden. Dit is hoe we het willen doen, hoe we kampioen willen spelen en dit is wat we zondag opnieuw willen brengen tegen Standard." En weg was hij, op naar Standard op zondag. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties