Datum: 30/03/2019 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Luminus Arena
Kat en muis: wervelend Genk begraaft titeldromen Anderlecht al op speeldag 1
Johan Walckiers Robby Morren
Johan Walckiers en Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Genk won thuis met 3-0 van Anderlecht

Kat en muis: wervelend Genk begraaft titeldromen Anderlecht al op speeldag 1

Als u er voor de match nog aan moest getwijfeld hebben: ja, Genk is dé titelkandidaat en nee, Anderlecht gaat er in de titelstrijd niet aan te pas komen. Genk zette vanaf het begin druk over het hele veld en wervelde ook zonder Pozuelo. Anderlecht, dat moet zich weer zorgen beginnen maken.

Genk zonder Pozuelo, wat zou dat geven in topmatchen? Twintig minuten had het nieuwe middenveld van de Limburgers nodig om de vraag te beantwoorden: het zal wel gaan. In die tijd hadden ze Anderlecht immers helemaal overklast en een korfje kansen bij elkaar gevoetbald. Trossard met een heerlijke tik in één tijd op de lat en Malinovskyi had eigenlijk altijd moeten scoren.

Klasseverschil

Resultaten kunnen veel verbergen, maar niet als je tegen een kwalitatief veel sterkere tegenstander staat. De bezoekers wisten zich geen raad met pressing over het hele veld van Genk.  Zulj? Berge is er nog steeds naar aan het zoeken in zijn achterzak. Verschaeren - 't was duidelijk dat ze hem het meest vreesden - kreeg een tweede schaduw met zich mee overal waar hij zich begaf.

En als je de verdedigers van paars-wit onder druk zet, zie je soms rare dingen. 't Is alsof ze een bom in hun voeten hebben: weg is weg. Genk voetbalde fris van de lever en maakte de waardeverhoudingen wel heel pijnlijk - voor Anderlecht dan - duidelijk. Samatta werkte eerst slecht af met het hoofd, maar Maehle kwam ingelopen en de rechtsachter mocht het van de paars-witte defensie gewoon afmaken. Comedy Capers tussen vier man die er naar stond te kijken.

Kat en muis

Een jaar lang krasselen verberg je niet in de play-offs. Genk liet Anderlecht bijwijlen achter een ongrijpbare bal hossen. Kat en muis... Dat Samatta twee minuten na de 1-0 nog de paal trof bewees het overwicht. Het enige gevaar van Brusselse kant kwam er nadat Kara met een afgeweken bal Vukovic even testte en Bolasie die hard over knalde. 

Santini, Appiah, Lawrence, Zulj,... Uitblinkers in slechte passes. Trossard en Ito amuseerden zich nogal. Met iets meer efficiëntie had het 3-0 gestaan. Geen nood, want de Japanner had tien minuten ver in de tweede helft een fantastische bevlieging. Obradovic en Lawrence het bos in en met een heerlijke krul in de winkelhaak was ook Didillon kansloos. Detail: Ito was op dat moment al geblesseerd en moest even later vervangen worden.

Rutten probeerde met Trebel en Amuzu nog iets en Verschaeren trof nog de paal, maar het was allemaal te weinig en te laat. Tien minuten voor tijd maakte Paintsil het helemaal af na weer desastreus verdedigen bij de bezoekers. Berg die titeldromen maar op hoor Anderlecht. Europees voetbal gaat al een mirakel zijn.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk
  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Lucumí Jhon A 90' -
De Norre Casper 74' -
Malinovskiy Ruslan 90' -
Heynen Bryan A 90' -
Berge Sander 82' -
Ito Junya 59' -
Samatta Mbwana Ally A   90' -
Trossard Leandro 90' -
  Bank G Beoordeel
Aidoo Joseph 90' -
Paintsil Joseph 31' -
Uronen Jere 16' -
Piotrowski Jakub 8'  
Seigers Rubin -  
Gano Zinho -  
Ndongala Dieumerci -  
Ingvartsen Marcus -  
Jackers Nordin -  
Wouters Dries -  
Anderlecht Anderlecht
  Speler G Beoordeel
Didillon Thomas 90' 3
Appiah Dennis 90' 3
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 7
Lawrence James 90' 2
Obradovic Ivan 90' 2
Kums Sven   90' 6
Zulj Peter 63' 1
Gerkens Pieter 90' 1
Bolasie Yannick 90' 8
Santini Ivan 63' 2
Verschaeren Yari 83' 8
  Bank G Beoordeel
Amuzu Francis 27' 8
Trebel Adrien 27' 7
Saelemaekers Alexis 7'  
Kayembe Edo -  
Milic Antonio -  
Najar Rodriguez Andy Aryel -  
Sanneh Bubacarr -  
Boeckx Frank -  
Herbeleef KRC Genk - Anderlecht

Vooraf