Anderlecht-spelers sommen de redenen op waarom het zo dramatisch slecht was in de eerste helft
Redactie vanuit Genk
| 6 reacties

De Anderlecht-spelers speelden te ver uit elkaar

Anderlecht-spelers sommen de redenen op waarom het zo dramatisch slecht was in de eerste helft
Foto: © photonews

Het trok op niet veel, dat wat Anderlecht liet zien in de Luminus Arena. Vooral die eerste helft van de Brusselaars was gewoon een schande. Al moest er wel bij worden gezegd dat Genk ook heel sterk was.

"We speelden veel te laag die eerste helft", gaf Sven Kums toe. "Nee, dat was niet in opdracht van de coach. We wilden wel voetballen, maar het gebeurde gewoon."

Pieter Gerkens zag net hetzelfde gebeuren. "Zulj en ik probeerden hoog druk te gaan zetten en de verdediging bleef te laag staan. Daardoor kwam er ruimte in onze rug. Dat zijn twee verschillende stijlen, dat kan nooit de bedoeling van de coach zijn hé. In de tweede helft hebben we daar wat aanpassingen aan gedaan en liep het beter."

Het was zoeken en niet vinden. De slechte passes waren talrijk en het afval in het spel leek enkel maar toe te nemen. "We moeten ons meer concentreren op onszelf. Toen we aan het verliezen waren, begonnen we pas ons eigen spel te spelen", zag Yannick Bolasie. "Als we dat eerder hadden gedaan... We hebben te veel respect getoond. Maar ja, Genk is het beste team waar ik tegen speelde sinds ik in België ben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties