Pozo wie? In Genk is het zelfs geen item meer... "Dat hebben we wel bewezen"
Redactie vanuit Genk
| 4 reacties

Genk lijkt vertrek van Alejandro Pozuelo al verteerd te hebben

Pozo wie? In Genk is het zelfs geen item meer... "Dat hebben we wel bewezen"
Foto: © photonews

Qua statement kon het wel tellen, wat Racing Genk liet zien tegen Anderlecht. Alle analisten zagen het als een zware aderlating toen Alejandro Pozuelo vertrok. De tegenstanders trokken er zich zelfs aan op. Maar 'thumbs up' voor Philippe Clement en zijn jongens: ze vonden er iets op.

Genk speelde op bepaalde momenten zelfs beter dan toen de Spaanse generaal er nog was. Iedereen werd meer in het spel betrokken, want Pozuelo trok het spel meestal naar zich toe. "Of er nog gesproken wordt over Pozuelo? Ja, we hebben over zijn prestatie van vrijdag gesproken, maar voor de rest niks. We kunnen ook zonder hem en dat hebben we vandaag bewezen", aldus Bryan Heynen.

Clement loste het op door Berge en Heynen achter Malinovskyi te zetten. De twee middenvelders lossen het wonderwel op en blijken bijzonder complementair. "De terugkeer van Berge is heel belangrijk voor ons", knikte Leandro Trossard. "Hij kan de bal bijhouden en is een rustpunt. Hij zorgt voor het evenwicht in de ploeg. Een groot pluspunt."

We waren moe door de opeenvolging van matchen, dat had niets met Pozuelo te maken

Genk is door het vertrek van de draaischijf minder voorspelbaar geworden zelfs. Want Pozuelo eiste wel heel veel ballen op. Maar zijn vertrek is een afgesloten hoofdstuk in de Luminus Arena. "We hebben allemaal de beelden van zijn eerste match gezien en hij heeft zich meteen populair gemaakt bij de fans hé", lachte Sébastien Dewaest.

"Ik ben echt blij voor hem, want het is een goeie jongen. Ik heb lang gesproken met hem nadat hij besliste te vertrekken. Hij heeft me uitgelegd waarom en als hij blij is om daar te tekenen, ben ik blij voor hem. Hij heeft ook alles gegeven voor Genk."

Met een nieuwe animatie op het veld kan de pagina omgedraaid worden. "Wij zijn als spelers ook buiten die affaire gebleven. Dat was iets tussen hem en de directie. We waren wat moe door de opeenvolging van matchen, maar dat had niets te maken met het vertrek van Pozo."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties