Weeral straf werk van scoutingscel Genk: nieuwe revelatie werd weggeplukt bij... degradant
Redactie
| 17 reacties

Junya Ito kan de nieuwe sensatie van de JPL worden

Weeral straf werk van scoutingscel Genk: nieuwe revelatie werd weggeplukt bij... degradant

Een pluim voor de scouting van Racing Genk. Die mannen lijken de onbekende pareltjes telkens wel ergens te vinden. Zaterdagavond gaf Junya Ito zijn visitekaartje af tegen Anderlecht. Optie tot aankoop? Lichten, zouden we zo zeggen.

Ivan Obradovic heeft zaterdag op zondag slecht geslapen, want er passeerde telkens een blauwe wervelwind op zijn linkse kant. Zelfs een geblesseerde Ito gaf de Serviër nog het nakijken. "Het is een wapen hé", knikte kapitein Leandro Trossard. "Hij werkt ook hard en zet zijn tegenstander vast. Het is een hele grote aanwinst."

Ito werd in januari weggehaald bij Kashiwa Reysol, dat vorig seizoen degradeerde uit de J-League. Maar Genk volgde hem al langer, sinds hij in 2017 Japans international was geworden. Ze lieten hem ook niet vallen toen hij in de J2-League voetbalde. Daar gingen ze hem in januari voor anderhalf seizoen huren, maar nu al is er geen twijfel dat ze hem straks gaan houden.

Marktwaarde

Zijn marktwaarde is intussen zo'n 2 miljoen euro, maar met zijn snelheid en techniek gaat de prijs van de 26-jarige rechterwinger nog stijgen. "Hopen dat hij niet te lang buiten strijd is met die rug", zuchtte Trossard gisteren. Van Ndongala en Paintsil is er al weinig sprake meer als het om de titularisplaatsen gaat. Ja, weeral sterk werk van die scouting!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties