Clement lost vertrek Pozuelo perfect op: "Het pakte heel goed uit"
Redactie vanuit Genk
| 14 reacties

Clement over zijn middenveld met Berge, Heynen en Malinovskyi

Clement lost vertrek Pozuelo perfect op: "Het pakte heel goed uit"
Foto: © photonews

Wie is Pozuelo? Wie de partij van Racing Genk tegen Anderlecht zaterdagavond bekeek, had op geen enkel moment de indruk dat de competitieleider zijn aanvoerder miste. Philippe Clement loste het vertrek van de Spanjaard perfect op.

Clement posteerde Sander Berge als controlerende middenvelder achter Heynen en Malinovskyi. "Onze nieuwe manier van voetballen op het middenveld met twee lopende jongens op de '10' en Berge daar achter pakte heel goed uit", glunderde de coach.

Het spel verliep sneller dan met Pozuelo die de bal vaak bij zich hield waardoor de tegenstander de tijd kreeg om zich te herorganiseren. Philippe Clement had niets dan lof voor zijn middenvelders.

"Voor Berge was het al van januari geleden dat hij nog eens een volledige match had gespeeld en als je dan ziet wat hij brengt. Bryan Heynen heeft dit seizoen enorm veel progressie gemaakt en Malinovskyi maakte heel wat goede acties."

Een middenveld waar muziek in zit en volgens de coach zal het enkel nog verbeteren. "De jongens moeten brengen wat ze op training tonen. Ze zullen nog sterker worden in de play-offs naarmate er meer automatismen komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties