Stadion: Bosuil

Herbeleef Antwerp - KRC Genk (Play-off 1)

Volg de match tussen Antwerp en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Bij Antwerp één wijziging tegenover het met 3-1 verloren duel tegen Standard. Govea krijgt de voorkeur op Bolingi. Bij de bezoekers uit Genk krijgt Ito nog steeds het vertrouwen. Uronen staat op de linksachter, terwijl Aidoo de voorkeur krijgt op Lucumi krijgt centraal achterin. Voor Casper De Norre is er dan weer geen plek op de bank.
1
Antwerp-KRC Genk: 0-0
1
Aftrap Antwerp-Genk!
We voetballen op de Bosuil. Blijft Genk ook na een bezoekje aan Antwerp ongeslagen?
3
Uronen gaat net buiten de zestien in de fout op Lamkel Zé. Vrije trap op een erg leuke plek.
4

Goal
Doelpunt van Lior Refaelov (Onbekend Onbekend)
Het staat 1-0 voor Antwerp. Refaelov vindt een gaatje in de muur en laat Vukovic kansloos.
6
Gouden start voor de thuisploeg. Philippe Clement kijkt ondertussen maar bedrukt.
10
Genk heeft voorlopig zijn spel nog niet kunnen ontwikkelen. Daar zit de enthousiaste thuisploeg zeker voor iets tussen.
11
Antwerp blijft komen. Lamkel Zé trapt de bal ver maar goed, al kan Baby er net niet goed meer bij.
13
De vrije trap van Trossard levert weinig op, maar de afvallende bal komt bij de rechter van Maehle. Die trapt staalhard in de handen van Bolat.
15
Lamkel Zé snijdt naar binnen, maar het schot met zijn mindere linker levert geen gevaar op.
17
Berge gaat aan het shirt hangen en stopt zo een snelle tegenaanval van Antwerp af. Boucaut houdt verrassend de kaarten op zak.
21
Het is alles Antwerp wat de klok slaat voorlopig. De thuisploeg mag een hoekschop nemen.
22
Aidoo kopt de bal over. Refaelov mag het nog een sproberen.
24
Genk moet achtervolgen
Genk heeft geen antwoord op het spel van Antwerp. Malinovskyi kan het eens proberen met een vrije trap.
26
Bijna 1-1 via Samatta!
Samatta heeft de gelijkmaker aan de voet, maar Bolat houdt zijn ploeg recht. Dit was de kans op de 1-1.
27
Genk heeft eindelijk de regie in handen. Hoekschop voor de bezoekers.
31
Antwerp zet Trossard en co goed vast. De Genkse aanvoerder heeft weinig opties om aan te spelen.
33
Ito vergeet te scoren
Deze keer mag Ito alleen richting Bolat, maar de Turk houdt zijn ploeg voor de tweede keer op enkele minuten tijd recht.
34
Lucumi staat klaar om in te vallen.
35
Vervangen Joseph Aidoo
Ingevallen Jhon Lucumí

36
Is het een tactische wissel of niet van Clement. Hij spreekt Aidoo nog even toe na zijn vervanging.
38
Mbokani heeft zijn dagje wel. Ook invaller Lucumi wordt het meteen moeilijk gemaakt door de Congolees.
38
 Gele kaart voor Jhon Lucumí

39
Van Damme nét niet
Van Damme krijgt een prima kans op de dubbele voorsprong, maar Vukovic gaat goed plat.
43
Nog twee minuten tot de pauze. Houdt Antwerp stand?
44
Refaelov dan maar
Refaelov krijgt een prima schietkans, maar Vukovic brengt redding.
45
Samatta tikt Van Damme langs achter aan. Die is razend omdat Boucaut niet fluit.
45+1
Genk krijgt nog een hoekschop in het absolute slot van de eerste helft.

Scheidsrechter
Rust
Antwerp - KRC Genk: 1-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:28
Werk aan de winkel voor de Limburgers, want zoals het er nu uitziet, loopt Genk tegen een eerste nederlaag in play-off 1 aan. Nog 45 minuten te gaan.
46
Genk heeft nog 45 minuten (1-0)
We voetballen opnieuw op de Bosuil. Nog 45 minuten voor de Limburgers.
49
De vrijstaande Samatta krijgt de bal via Heynen. Eerste corner van de tweede helft.
51
 Gele kaart voor Faris Haroun

52
Malinovskyi glijdt weg wanneer hij een vrije trap op een leuke plek wil nemen. De bal gaat ver naast.
54
Ito mist!
Ito mag nog eens richting Bolat, maar mist opnieuw. De vlag gaat wel de hoogte in.
57
De druk van Genk blijft aanhouden. Berge probeert het van ver, maar hoog over.
60
Antwerp moet opnieuw een hoekschop toestaan.
63
 Gele kaart voor Dieumerci Mbokani

64
Mbokani trapt de bal weg na het fluitsignaal van Boucaut. Het komt hem op een terechte gele kaart te staan.
65
Daar is Mbokani nog eens in de zestien. Het wordt een hoekschop.
67
Vervangen Leandro Trossard
Ingevallen Joseph Paintsil

68
Behalve de mini-kans voor Mbokani, heeft Antwerp het erg lastig om zich te laten zien.
69
Buitenaardse Bolat
Dat Antwerp nog steeds op voorsprong staat, heeft het aan doelman Bolat te danken. Hij houdt Antwerp recht met een schitterende reflex.
72
Vervangen Amara Baby
Ingevallen William Owusu

74
Genk blijft drukken. Maar kan het ook scoren met nog een dik kwartier te spelen?
77
Malinovskyi mag zijn linker nog eens bovenhalen. Eerst voor een vrije trap, daarna voor twee hoekschoppen.
77
Paintsil kan trappen, maar via een been van de thuisploeg verdwijnt de bal in hoekschop.
78
Vervangen Lior Refaelov
Ingevallen David Martins Simao

79
Antwerp doet zowaar ook nog mee. Een uitgespeelde counter levert een hoekschop op, maar de kopbal van Owusu gaat over.
83
Simao jaagt het leer de tribunes in
Antwerp krijgt zelfs nog een kans op de dubbele voorsprong, maar Simao schiet hoog over.