Matchwinnaar Sinan Bolat bijt van zich af: "Zal nog een echo naar de media sturen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen
| 65 reacties
Matchwinnaar Sinan Bolat bijt van zich af: "Zal nog een echo naar de media sturen"
Foto: © photonews

De eerste zege van het seizoen tegen een ploeg uit de top zes was dinsdagavond dan toch binnen voor Antwerp. Met dank aan Sinan Bolat. Met enkele prachtsaves stuurde de Belgische Turk zijn ex-ploeg Genk zonder punten richting Limburg.

"Dit is fantastisch. Deze zege is heel belangrijk omdat we de afgelopen weken enkele mindere resultaten kenden", deed de Antwerpse nummer één zijn verhaal na de wedstrijd. "Als je dan thuis tegen Genk - titelkandidaat nummer één - wint, dan is dat fantastisch."

Bolat pakte uit met enkele fantastische reddingen. Vooral de kopbal van Paintsil werd op miraculeuze wijze gered. "Het is altijd belangrijk om die eerste ballen goed te pakken. Ik voelde meteen dat ik goed in de wedstrijd zat en ik kreeg vertrouwen. De rest komt automatisch dan wel." 

'Krampen'

In de blessuretijd kreeg Bolat nog met een hevige kramp te maken. Scheidsrechter Alexandre Boucat was daar niet mee opgezet en vond dat de Antwerp-doelman tijd wilde rekken. Tot groot ongenoegen van onder meer ploegmaat Jelle Van Damme, die nog een geel karton kreeg. 

"Het ging echt niet meer", zei Bolat over de bewuste fase. "Ik pakte zelfs een terugspeelbal met links aan. Ik wilde geen risico's nemen."

Bolat ging zelfs nog een stapje verder. "Ik zal een echo maken en die morgen (vandaag, red.) naar de media sturen. En dan zullen we zien wie er gelijk heeft."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties