Clement ziet onverwachte kwaliteit bij zijn wintertransfer

Clement ziet onverwachte kwaliteit bij zijn wintertransfer
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Clement hoopt dat hij Ito Junya kan gebruiken vanavond tijdens de match tegen Antwerp. De 26-jarige Japanner blesseerde zich tegen Anderlecht, maar niet vooraleer hij een grote indruk naliet.

De transfer van de Japanse sneltrein is een schot in de roos gebleken. "Ito is een uitzondering in onze transferpolitiek. Hij is al 26 jaar en international, je merkt aan alles dat hij al veel kilometers op de teller heeft. Hij is vijf jaar ouder dan Paintsil, qua ervaring maakt dat een groot verschil. Ito pikt de dingen erg snel op, hij zet bijvoorbeeld heel goed druk na balverlies en behoudt altijd het overzicht", aldus Clement in HBvL.

Ondanks de taalbarrière dus. Maar dat loste Genk op door hem bijna 24 op 24 een tolk ter beschikking te stellen. Ito betaalt dat terug door de linksachters in België nachtmerries te bezorgen. 

"Het is met die snelheid en diepgang, dat hij ons heeft overtuigd, toen we eind januari plots op zoek moesten naar een vervanger voor Zhegrova. Dankzij die specifieke kwaliteiten kunnen we nog meer variëren in ons aanvalsspel. We wisten op dat moment alleen nog niet dat hij zo'n goed schot had in zijn linkervoet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties