Voetjes op de grond bij Antwerp na stunt tegen Genk: "Van niemand bang, maar ook niet beginnen dromen"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Antwerpen
| 30 reacties

Faris Haroun deelt een pluim uit aan matchwinnaar Sinan Bolat na zege tegen Genk

Voetjes op de grond bij Antwerp na stunt tegen Genk: "Van niemand bang, maar ook niet beginnen dromen"

Afgelopen vrijdag bleef Faris Haroun nog erg gefrustreerd achter in de catacomben van Standard, maar zo'n 96 uur later maakte de ontgoocheling plaats voor vreugde na de felbevochten zege tegen leider KRC Genk.

Serieuze opsteker voor Antwerp, dat zijn eerste zege ooit beet heeft in play-off 1. "Het was belangrijk om punten te pakken", vertelde Haroun na de 1-0 zege. "Het was moeilijk, maar we hebben onze fysieke sterkte getoond door die nul te houden. Met dank aan een grootse Sinan (Bolat, red.) hebben we toch de drie punten thuisgehouden."

"In zulke moeilijke momenten toon je hoe belangrijk je bent. Sinan heeft getoond dat hij één van de grootste spelers van België is en waarom hij zoveel lof krijgt van anderen. Ik dacht één of twee keer dat we geklopt waren, maar hij pakte uit met save na save. Maar het is ook een prestatie van iedereen omdat we voor elke bal bleven vechten", aldus de middenvelder. 

"Sinan heeft getoond dat hij één van de grootste spelers van België is"

Al was Haroun ook niet te beroerd om toe te geven dat er nog werkpunten waren. "We moesten in de tweede helft beter de bal bijhouden en onze counters anders uitspelen. Dat moet dus nog beter", klinkt het. 

Leerproces

Dankzij de zege springt Antwerp voorlopig naar de vierde plek. "Maar we moeten nog niet beginnen te dromen", waarschuwt Haroun. "We zijn van niemand bang, maar tegen topploegen wordt het zaak om geconcentreerd te blijven. Anders wordt dat afgestraft. Dit is gewoon een leerproces en elke week moeten we proberen om stappen te zetten."

Aan een mogelijke titel denkt Haroun dus niet. "Na negen wedstrijden kunnen we bekijken waar we staan, maar nu moeten de voetjes vooral op de grond blijven. We moeten rustig blijven en proberen om drie punten te pakken op het veld van Anderlecht. Daar moeten we gewoon vrank en vrij gaan spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties