Volg de match tussen Club Brugge en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Iconen aan de aftrap bij blauw-zwart.
Club Brugge - Standard

Eén wijziging over de twee elftallen gezien: Laifis komt in de ploeg in plaats van Mpoku bij Standard.
20:21
Wat een drukte in het Brugse. Voetbal op een maandagavond, het zal nooit wennen.
20:31
De aftrap werd gegeven door Ivan Perisic en Jan Ceulemans, twee gewezen helden van blauw-zwart.
1
Club Brugge-Standard: 0-0
1
En nu rolt de bal ook écht. Standard heeft de boel op gang getrapt met Carcela en trekt meteen ten strijde. Na 28 seconden komt er al een corner van.
4
Eindelijk eens een beetje ruimte vrijgespeeld door Club Brugge, de voorzet van Dennis komt er echter niet uit. Even later trapt hij de tweede poging pardoes over de achterlijn.
6
Corner voor Club Brugge, Wesley kopt heel erg hard voorlangs en daardoor blijft de bal in Brugse gelederen. Uiteindelijk Vanaken, maar over de kooi van Ochoa.
9
Cimirot met slecht ontzetten en uiteindelijk komt er zo een vrije trap voor blauw-zwart, maar dat levert niks op.
11
Ochoa neemt telkens zijn tijd, tot onvrede van de thuisfans. Veel voetbal zagen we ondertussen nog niet, nu een vrije trap voor de bezoekers na een fout van Schrijvers.
13
De vrije trap van Marin wijkt af in de muur en zo een hoekschop. Horvath duwt weg, het gevaar is niet meteen geweken.
15
Sterke move van Diatta op de linkerflank, uiteindelijk wordt er door Cavanda in hoekschop geweerd.
15
Bijna een gevaarlijk moment in de omschakeling, maar Marin maakt de aanvallende fout op Vormer.
16
Emond ziet Horvath wat ver uit zijn doel staan en probeert het vanop de eigen helft, maar hoog over. Er zit flink wat intensiteit in de wedstrijd.
18
Intense sfeer op Jan Breydel
We zijn nog steeds aan het wachten op een eerste echt grote kans, maar beide ploegen gaan er wel vol voor.
20
Daarnet Vormer even met een bal over Ochoa, nu een afstandsschot van Diatta naast.
22

Goal
Doelpunt van Zinho Vanheusden
Goede pass van Wesley op Vormer, maar Ochoa met dé redding. Daarna glijdt Vanheusden heel ongelukkig uit en zo trapt hij zelf binnen.
24

Goal
Doelpunt van Siebe Schrijvers (Hans Vanaken)
Lang heeft het niet geduurd of het is al 2-0. Vanaken duwt Schrijvers in het straatje en die werkt koeltjes af.
27
Plots een voorzet van Standard en bijna Emond, maar Horvath ligt goed tegen de grond en voorkomt de 2-1.
29
Laifis heeft Dennis mee, net buiten de zestien. Hij komt weg zonder kaart, al was het een serieuze schop.
32
Dik halfuur bezig, Club Brugge heeft alles onder controle door die twee snelle doelpunten na elkaar. Nu is er een schot van Dennis, al werd Vormer volgens de thuisaanhang tussen twee man tegengehouden.
33
En nu viseert Diatta de dwarsligger. Het gaat oerend hard met blauw-zwart momenteel.
36
Plots toch nog eens Standard met een snedige voorzet, maar Horvath kan wegduwen. Het blijft voorlopig toch nog wat opletten.
38
Aan de overkant opnieuw een snedige actie van Dennis, maar hij trapt nét over de kooi van Ochoa.
39

Goal
Doelpunt van Emmanuel Bonaventure Dennis (Hans Vanaken)
Even appèl voor handspel bij dat schot van Diatta, maar het is gewoon een corner. Die wordt door Vanaken scherp aangesneden, Dennis heeft maar in te koppen.
41
Preud'homme gaat het eens allemaal gaan uitleggen aan de arbitrage, maar de 3-0 blijft uiteraard op het bord.
44
 Gele kaart voor Zinho Vanheusden
Vanheusden gaat dan toch de bon op, vlak voor de rust voor trekken bij Wesley. Een rampzalige 45 minuten voor hem.
45+1
Dennis kan helemaal alleen op wandel, de voorzet richting Diatta is afgemeten. Cavanda kan er nog net tussen, gek genoeg geen hoekschop.
45+1
We krijgen er twee minuten bij in deze eerste helft. De eerste daarvan is achter de rug.
45+5
Rusten met 3-0!
We gaan rusten met 3-0. Krijgen we nog iets na de pauze of hebben we het allemaal al gehad?

Scheidsrechter
Rust
Club Brugge - Standard: 3-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De bal rolt opnieuw op Jan Breydel. Wat krijgen we nog in de tweede helft?
46
 Gele kaart voor Luis Pedro Cavanda
Meteen een gele kaart voor Cavanda
47
De thuisploeg claimt handspel bij de vrije trap, maar de VAR grijpt niet in.
50
Club Brugge wil ook in de tweede helft vooralsnog blijven doordrukken, al leverde het nog geen echte kansen op.
52
Voorzet vanop rechts, de kopbal van Diatta gaat maar net over. Daar komt Standard goed weg.
54
De supporters van Club Brugge hebben een leuke avond, zoveel is duidelijk. Een voorzet van Dennis blijft even dwarrelen op de lat, een corner is het gevolg uiteindelijk.
55
En nu Vanaken met een gekrulde bal, maar Ochoa kan met een snoekduik uit zijn goal weren.
56

57
Schrijvers is er los doorheen, maar Ochoa kan nog in corner redden.
60
Vervangen Renaud Emond
Ingevallen Alen Halilović

60
Vervangen Konstantinos Laifis
Ingevallen Senna Miangue

Dubbele wissel bij Standard. Wat kunnen zij brengen?
63
Ook de thuisploeg gaat wisselen. Danjuma klaar om in te vallen.
63
Vervangen Krepin Diatta
Ingevallen Arnaut Danjuma

64
We zitten ondertussen in een fase waarbij blauw-zwart toch wat verdedigend werk moet opknappen. Met name Mata kwijt zich echter prima van zijn taken.
67
We zijn halfweg de tweede helft. Standard probeert wel, maar is onmondig. De 4-0 blijft vooralsnog ook uit.
68
Nu is het Vormer die Ochoa tot een nieuwe redding moet dwingen.
71
Dennis nog eens tegenover Miangue, maar die kan in corner werken.
73
Vervangen Hans Vanaken
Ingevallen Sofyan Amrabat

74
Nog een dik kwartier, de fans van Club Brugge zijn een feestje aan het bouwen.
76
Ook Clinton Mata gaat er onder luid applaus af. Saulo Decarli komt in zijn plaats.
76
Vervangen Clinton Mata
Ingevallen Saulo Decarli

78
Bij de bezoekers krijgt Maxime Lestienne een kwartiertje. De thuisfans gunnen hem een groot applaus.
78
Vervangen Mehdi Carcela
Ingevallen Maxime Lestienne

80

Goal
Doelpunt van Wesley (Ruud Vormer)
Dennis tikt prima in de loop van Vormer, de voorzet richting eerste paal en Wesley Moraes is bij de pinken om de 4-0 tegen de touwen te trappen.
83
Vrije trap van Kosanovic, Horvath moet hem even lossen en lost het dan zelf op.
86
Wesley nog een keertje aangespeeld, maar hij glijdt uit. Zelfs grote reuzen worden moe, zo blijkt.
90
We krijgen er nog drie minuten bij. De match is helemaal gespeeld.
90+3
Het is over en sluiten. Krijgen we nog iets in de slotminuut? 4-0, een bittere pil voor de bezoekers.