Datum: 29/03/2014 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Guldensporenstadion
Thomas Matton gunt Cercle Brugge geen schijn van kans
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Thomas Matton gunt Cercle Brugge geen schijn van kans
Foto: © Photonews

KV Kortrijk is vanavond uitstekend aan play-off 2 begonnen. De roodhemden wonnen van Cercle Brugge met ruime 4-0-cijfers. Thomas Matton was dé man van de match met twee rozen.

Cédric De Volder in Kortrijk

KV Kortrijk en Cercle Brugge begonnen vanavond hun queeste in play-off 2. Hein Vanhaezebrouck wilde de drie punten in het Guldensporenstadion houden en koos voor een logische basiself. Enkel Cheddy Chevalier verving Elimane Coulibaly. Lorenzo Staelens interesseerde zich dan weer niet in de nacompetitie. De voormalige Rode Duivel gaf enkele jongeren het vertrouwen.

Eén ploeg, één doelpunt

In de eerste helft was het éénrinchtingsverkeer richting het doel van Joris Delle. De Kerels drukten Cercle op de eigen helft, maar kwamen eigenlijk amper tot uitgespeelde kansen. Ondertussen bleef het opletten voor groen-zwarte tegenprikken. Zo had Darren Keet een uitstekende redding nodig om een poging van Stephen Buyl onschadelijk te maken.

Aan de overkant was Stijn De Smet dan weer dicht bij een doelpuntje. De Bruggeling – uitkomend voor KV Kortrijk weliswaar – verraste alles en iedereen door een vrije trap ineens op doel te trappen. De flankaanvaller had op slag van rust echter meer geluk. Thomas Matton verlengde een hakje van Chevalier tot bij De Smet. Laatstgenoemde knalde het leer via de paal – ja, opnieuw het doelhout – voorbij een kansloze Delle.

Matton ontbindt zijn duivels

En ook na de koffie was het al KVK dat de klok sloeg. Een uitstekende combinatie van de Kerels kwam via De Smet en Chevalier voor de voeten van Thomas Matton. Het jeugdproduct van Club Brugge twijfelde niet en gaf de Franse doelman van de Vereniging het nakijken met een grondscherend schot, 2-0. En de middenvelder had de smaak te pakken. Een vijftal minuten later zorgde hij dan maar in één adem voor de derde treffer van KVK.

Maar het mooiste doelpunt moest op dat moment nog komen. Brecht Capon zag Delle te ver voor zijn doel kamperen. De middenvelder besliste om zijn kans te wagen. En wat volgde was eigenlijk weergaloos. Het leer legde zo’n vijftig meter af en viel achter een verbouwereerde Cercle-doelman in doel. Wat een doelpunt, 4-0. Voor de volledigheid: dat was ook de eindstand in de reguliere competitie.

Kortrijkzanen op koers

De thuisploeg deed op die manier wat simpelweg van hen werd verwacht. Vanhaezebrouck kon eigenlijk een volledige wedstrijd achterover leunen in de dug-out. Het Guldensporenstadion was vanavond - met zo'n dikke 4.000 kijklustigen - lang niet volgelopen. De 4-0-overwinning kan dat euvel de komende weken wellicht verhelpen. De Kerels verdienen alvast een leuk slot.

Opstellingen

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Keet Darren 90' -
Pillot Rémy 90' 10
Capon Brecht 90' 10
Chanot Maxime 90' 10
Martin Baptiste 45' 10
Oussalah Mustapha 90' 10
Tomasevic Zarko A   90' 10
Pavlovic Nebojsa 90' 10
De Mets Gertjan A   72' 10
De Smet Stijn 75' 10
Chevalier Teddy A 90' -
Matton Thomas ⚽ ⚽   90' -
  Bank G Beoordeel
Heylen Michaël 45' -
Klaasen Robert 18' -
Raman Benito 15' -
Coulibaly Elimane -  
Deman Patrick -  
Ragolle Dylan -  
Santini Ivan -  
Petrovic Branimir -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Maertens Mathieu   90' -
Delle Joris 90' 2
Cornelis Hans 90' 1.5
Reis Nuno 90' 2
N'Diaye Ismaïla 90' 1
D'Haene Kristof 90' 0.5
Van Acker Thibaut 90' 2
Staelens Alessio 78' 2
Boi Frederik 62' 2.5
Kabananga Junior 90' 2.5
Buyl Stephen 62' 2.5
  Bank G Beoordeel
Uchebo Michael 28' 3
Naudts Arne 28' 1
Smolders Tim 12' 1
Buysse Bart -  
Van Roose Karel -  
Coppens Jo -  
Wils Stef -  
Herbeleef KV Kortrijk - Cercle Brugge

Vooraf