Datum: 30/03/2014 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Achter de Kazerne
Charleroi knokt zich met tien man voorbij onmachtig Mechelen
Charleroi knokt zich met tien man voorbij onmachtig Mechelen
Foto: © Photonews

Voor de tweede keer in twee weken heeft Charleroi de drie punten weggekaapt Achter de Kazerne. Net als toen was ook deze keer Fauré belangrijk, al scoorde hij wel vanuit buitenspel. KV Mechelen kon met een man meer niet antwoorden.

Aernout Van Lindt in Mechelen

Twee weken geleden eindigde KV Mechelen zijn reguliere competitie in mineur tegen Charleroi. 0-3 werd het toen, met onder andere twee doelpunten van Fauré. Malinwa was tuk op revanche en Vercauteren kon terug beschikken over Ghomsi, De Petter mocht plaatsnemen in het middenveld.

Bij de bezoekers mocht François terugkeren en ook Daf kreeg zijn kans bij de troepen van Felice Mazzu. Een aantal van die nieuwelingen zouden na een nerveus begin voor Mechelen meteen belangrijk blijken. Voor de aftrap kregen de dames van Mechelen hun moment de gloire: zij werden kampioen in eerste provinciale.

Daf slikt snel rood

Het begin was voor de Zebra’s, met onder andere een kopbal van Fauré tegen de lat. Tegen het kwartier had Mechelen het evenwicht al weten te herstellen. Toen Daf voor een charge op De Petter een zware rode kaart kreeg, had de thuisploeg 70 minuten tijd om met een man meer het verschil te maken.

Dat leverde ook wat kansjes op: De Petter kwam eens alleen voor doel en Ghomsi haalde verschroeiend uit, maar beiden vonden Mandanda op hun weg. Cordaro en Diabang hadden ook altijd moeten scoren, maar kraakten hun schot of trapten naast het leer.

Buitenspelgoal maakt het verschil

Maar scoren deed KV Mechelen niet in een op zich matige eerste helft tegen een steeds verder achteruitkruipend Charleroi. Na de thee werd slappere koffie geserveerd. Genieten was het niet, zeker niet omdat de bezoekers door een vroege voorsprong na rust helemaal konden de kat uit de boom kijken. Fauré tikte een voorzet van Ndongala namelijk - duidelijk vanuit buitenspelpositie - tegen de touwen.

KV Mechelen op zoek naar een antwoord? Wel neen, het bleef te steriel voetballen na de pauze en zorgde zelf bijna niet meer voor echt gevaar. Charleroi was - met een man minder - de gevaarlijkste ploeg, een kwartier voor tijd maakte Dewaest na een corner alles duidelijk: 0-2, de supporters lieten zich meteen horen: "Laat je fans maar in de steek!" De inefficiëntie heeft terug toegeslagen in Mechelen, de Zebra's pakken de volle buit en openen zo goed in play-off 2. 

Opstellingen

KV Mechelen KV Mechelen

  Speler G Beoordeel
Biebauw Wouter 90' -
Vandam Jerry 90' -
Bateau Sheldon 90' -
Kosanovic Milos 90' -
Ghomsi Antonio 90' -
De Petter Steven 76' -
De Witte Seth 90' -
Trajkovski Aleksandar 82' -
Cordaro Alessandro 90' -
Junker Mads 90' -
Dialiba Diabang Boubacar 57' -
  Bank G Beoordeel
Mokulu Benjamin 33' -
Rits Mats 14' -
Claes Glenn 8'  
Obradovic Ivan -  
Pacovski Tomislav -  
Kamavuaka Wilson -  
Biset Maxime -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Mandanda Parfait   90' -
François Guillaume 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Martos Francisco Javier 90' -
Satli Mourad 90' -
Tormena Ederson 90' -
Marcq Damien   90' -
Daf Mohamed   21' -
Ndongala Dieumerci A 65' -
Fauré Cédric 90' -
Tainmont Clément 81' -
  Bank G Beoordeel
Kebano Neeskens A 25' -
Kumedor Abraham 9'  
Gálvez López Jessy -  
Crimi Salvatore -  
Rossini Giuseppe -  
Marinos Stergos -  
Saglik Enes -  
Herbeleef KV Mechelen - Charleroi

Vooraf