Reactie Vercauteren ontevreden: "Er waren zoveel punten die niet klopten"

Vercauteren ontevreden: "Er waren zoveel punten die niet klopten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren begon met Mechelen glansloos aan play-off 2. Voor de tweede keer in evenveel weken werd verloren van Charleroi. "Ik ben nu nog meer teleurgesteld dan vorige keer", aldus de oefenmeester.

Aernout Van Lindt in Mechelen

De belangen waren natuurlijk groter: "De vorige keer ging het enkel over de klassering in de stand, nu begin je aan een nieuwe competitie met nieuwe moed. Dit was een belangrijkere wedstrijd om punten in te pakken", aldus Vercauteren. "Maar ook de manier waarop, daar kunnen we niet tevreden over zijn."

"Normaal als je verliest van een club die beter is, kan je jezelf niets verwijten. Nu wel, er waren zoveel punten die niet klopten. Ja, de eerste goal was een belangrijk moment en duidelijk buitenspel, maar we waren niet genoeg aanwezig in het algemeen. Zij speelden in blok en waren mentaal en fysiek beter."

"Eerst kwaliteit van ons spel verbeteren"

Waaraan het ligt dat het niet liep, weet Vercauteren zelf niet echt. "We hadden ons goed voorbereid. Maar als je met een man meer niet kan tonen dat je een beter team hebt en een goal tegenkrijgt op iets waar je hebt op gewezen, dan weet je genoeg", is de coach niet blij.

"Of we nu onze doelen moeten bijstellen? Onze doelen zijn veraf, eerst moeten we de kwaliteit van ons spel verbeteren. We moeten nu geen stappen ondernemen die te ver liggen. Als we volgende week de drie punten kunnen pakken, dan doen we misschien wel terug mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties