Datum: 26/04/2014 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Matton en Chevalier vernederen dramatisch Cercle
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Matton en Chevalier vernederen dramatisch Cercle
Foto: © Photonews

KV Kortrijk deed vanavond wat het moest doen om nog kans te maken op Europees voetbal. Het ging bij een mak Cercle erg makkelijk winnen met 0-4. Teddy Chevalier en Thomas Matton presteerden erg sterk.

Sander De Graeve in Brugge

In en rond het Jan Breydelstadion hing die typische sfeer die je aan het eind van het seizoen al eens kan hebben. Geen dus. Cercle Brugge deelde voor de gelegenheid nog enkele cadeau's uit. D'Haene werd verkozen tot speler van het seizoen.

Joris Delle, Jo Coppens en Arnar Vidarsson kregen nog een mooi afscheid in de middencirkel. Coppens mocht nog eens tussen de palen staan. Voor Vidarsson werd het zijn afscheid als speler. De assistent-coach nam plaats tussen de spelers op de bank.

Tweetrapsraket Chevalier

De weinig talrijk opgekomen supporters kregen meteen een koude douche. Al na drie minuten werkte Teddy Chevalier zich kinderlijk voorbij Wils in de zestien en Coppens was er meteen aan voor de moeite.

Cercle speelde erg slordig en had veel moeite om de bal in de ploeg te houden. Acht minuten na de eerste treffer mocht Coppens de bal opnieuw uit zijn netten vissen. Matton trapte een magistrale bal richting Chevalier en de spits dankte met zijn tweede goal van de partij.

Dramatisch Cercle

Kortrijk bleef domineren en Cercle kreeg de bal moeilijk tot bij de eenzame Kabananga. De twee kansen die de spits kreeg, wrong hij vakkundig de nek om. De 0-2 ruststand was een logisch gevolg na een eerste helft zonder veel animo.

Na de koffie werd het nog erger voor Cercle. Ook jongeling Ayron Verkindere kon het tij niet keren. De tweede helft was nog niet goed bezig of Matton bekroonde zijn knappe match met een droge knal voorbij Coppens.

Los zand

Daarna was het nog niet afgelopen met het leed voor de Vereniging. Het middenveld hing als los zand aan elkaar en De Smet kon een afgeweken schot met het hoofd in doel verlengen. De 0-4 was geenszins overdreven.

De troepen van Hein Vanhaezebrouck controleerden daarna de match makkelijk uit. Coulibaly en Klaasen kregen nog een invalbeurt. Kortrijk kreeg nog enkele mogelijkheden, maar Chevalier was genadig en miste dé kans op zijn hattrick.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Coppens Jo 90' -
Cornelis Hans 90' -
Reis Nuno 38' -
Wils Stef 90' -
Buysse Bart 90' -
Van Acker Thibaut 90' -
Smolders Tim   90' -
Van Roose Karel 45' -
Boi Frederik 73' -
Kabananga Junior 90' -
D'Haene Kristof 90' -
  Bank G Beoordeel
N'Diaye Ismaïla 52' -
Verkindere Ayron   45' -
Staelens Alessio 17' -
De Kegel Dennes -  
Vidarsson Arnar -  
Naudts Arne -  
Delle Joris -  

KV Kortrijk KV Kortrijk

  Speler G Beoordeel
Clepkens Michael 90' -
Heylen Michaël   90' -
Martin Baptiste 90' -
Tomasevic Zarko 90' -
Pavlovic Nebojsa 90' -
Capon Brecht 90' -
Matton ThomasA A 90' -
De Smet Stijn 85' -
De Mets Gertjan A 90' -
Santini Ivan 79' -
Chevalier Teddy ⚽ ⚽ A 90' -
  Bank G Beoordeel
Coulibaly Elimane 11' -
Klaasen Robert 5'  
Dib Salah -  
Ragolle Dylan -  
Deman Patrick -  
Ulens Baptiste -  
Verhooghe Rens -  
Herbeleef Cercle Brugge - KV Kortrijk

Vooraf