Reactie Chevalier na knalprestatie: "Verdien mijn plaats in dit team"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Chevalier na knalprestatie: "Verdien mijn plaats in dit team"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Teddy Chevalier besliste vandaag al na elf minuten de wedstrijd in het voordeel van KV Kortrijk. Hij scoorde twee goals en gaf later nog een assist. De Fransman zat dit seizoen vaak op de bank, maar ontplofte de laatste weken.

Sander De Graeve in Brugge

De spits was vorige week nochtans erg ziek. "Ik had erg hoge koorts en verloor zo'n vier kilo." Hij was een week buiten strijd, maar raakte toch tijdig fit. Met zijn twee goals brak hij de ban. "Het waren erg goeie passen van mijn ploegmaats, ik hield het daarna simpel. Twee goals met links, dat doet echt deugd."

Chevalier had daarna voldoende kansen op een hattrick. "Die week ziekte begon te wegen naar het einde toe. De coach vroeg me of ik gewisseld wou worden, maar ik weigerde. Ik wou blijven werken om mijn fysieke achterstand in te halen."

"Ik hoop echt op de finale tegen Zulte Waregem"

Kortrijk moet nu tegen Charleroi vol aan de bak, mits winst plaatst het zich voor de finale van play-off 2 tegen Oostende. Daarna wacht misschien een interessante wedstrijd voor Chevalier. "Ik hoop echt op de finale voor Europees voetbal tegen Zulte Waregem."

De spits speelde dit seizoen amper. "Ik verdien mijn plaats in dit team, nog een seizoen als dit is echt niet mogelijk. Na het seizoen zullen we moeten praten. Of dat met Vanhaezebrouck is, dat weet ik nog niet. Hij heeft ook clubs die hem willen. Problemen zijn er niet, er blijft niets hangen." Zelf schermt hij ook met interesse van andere clubs. "Er zijn drie teams geïnteresseerd, binnen België, ja."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties