Afscheidnemende Coppens over toekomst: "Het moet niet per se in België zijn"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Afscheidnemende Coppens over toekomst: "Het moet niet per se in België zijn"
Foto: © SC

Jo Coppens trekt na dit seizoen de groen-zwarte deur achter zich dicht. De doelman krijgt als afscheid de laatste twee wedstrijden van play- off 2. Gisteren bleek dat alvast geen cadeau. Coppens moest maar liefst vier keer een bal uit zijn netten vissen tegen Kortrijk.

Sander De Graeve in Brugge

De 23-jarige doelman zag de wanprestatie van zijn ploeg alvast niet aankomen. "Iedereen was verrast. We hadden een ploeg tussen de lijnen die toch de concurrentie met Kortrijk moest kunnen aangaan. Ik had een goed gevoel bij de defensie, enkel met Bart Buysse speelde ik nog niet."

Toch ging het snel mis. "Na drie minuten pakken we die eerste goal en kort daarna al die tweede. Iedereen keek naar elkaar en we vonden niet meteen een oplossing. Ze speelden met Chevalier in de diepte, dat wisten we ook op voorhand, maar in de praktijk bleek het niet makkelijk tegen te houden."

"Ik had het gevoel dat het er echt inzat"

De keeper kon zichzelf niet veel aanwrijven bij de meeste goals. "Als ik er vier in mijn netten krijg, ben ik daar toch niet goed van. Ik was gemotiveerd en gaf alles, zoals altijd. Ik had het gevoel voor de match dat het er echt inzat. Iedereen trainde heel scherp deze week. Dit kwam echt onverwacht."

Coppens nam afscheid van het Cercle-publiek. Volgende week speelt hij op Mechelen zijn laatste match voor de Vereniging. "Er is al concrete interesse en ik weet waar ik naartoe wil. Daaraan moeten we dus de komende weken werken."

Het hoeft niet meteen in de Jupiler Pro League zijn voor de doelman. "Het mag ook een ambitieuze ploeg aan de top in tweede zijn. Het moet ook niet per se in België zijn. We zien wel wat er uit de bus komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21820 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties